Posėdis neįvyko. Opozicija paliko salę

Lapkričio 24 d. Prienų rajono savivaldybės tarybos posėdžio pradžioje buvo pranešta apie Tarybos nario Tvarkos ir teisingumo frakcijos atstovo Kastyčio Tarasevičiaus atsistatydinimą. Kalbėdamas apie savo apsisprendimą jau buvęs Tarybos narys sakė, kad atsistatydina dėl asmeninių priežasčių, o sprendimas brendo metus ir buvo priimtas prieš keletą dienų. Kadangi Vyriausiosios rinkimų komisijos atstovė vėlavo, K. Tarasevičių keičiantis naujasis Tarybos narys Vaidas Kupstas iš karto prisiekti negalėjo.

dsc09855Opozicijos atstovas Arūnas Vaidogas pranešė, jog prieš dieną Tarybos sekretorei jam nepavyko įteikti interpeliacijos administracijos direktoriaus pavaduotojai Rimai Zablackienei. A.Vaidogo teigimu, buvo sudarytos kliūtys, kad jam nepavyktų laiku (likus 24 val. iki Tarybos posėdžio pradžios) surinkti reikiamus parašus. Po pranešimo opozicija paliko posėdžių salę.
Likusieji dvylika Tarybos narių posėdžio tęsti negalėjo.
Spaudos konferencijoje, kuri buvo surengta iš karto nutrūkus posėdžiui, opozicijos atstovai paaiškino savo motyvus, kodėl jie paliko posėdžių salę. Pagrindinė priežastis – nepriimtinas valdančiųjų požiūris į opoziciją, neįsiklausymas į pasiūlymus, nepadorus elgesys. Pasak A.Vaidogo, vakar jis į savivaldybę atėjo 9 val. ir juristei pateikė vienuolikos Tarybos narių pasirašytą sprendimo projektą, prie kurio buvo paprašyta dar pridėti ir aiškinamąjį raštą. Vėliau viską reikėjo suderinti su kalbos tvarkytoja, kuri, pasak A.Vaidogo, buvo „slepiama“ – jos nebuvo kabinete. Tad nors su juriste, kuri, A.Vaidogo teigimu, taip pat kurį laiką buvo užlaikyta administracijos direktoriaus kabinete, raštus suderinti pavyko, nebuvo gautas kalbos tvarkytojos patvirtinimas ir Tarybos sekretorė pareiškimo nepriėmė.
dsc09867Opozicijos lyderė Loreta Jakinevičienė, papildydama A.Vaidogą, paaiškino, kad interpeliaciją administracijos direktoriaus pavaduotojai buvo nutarta pareikšti dėl to, jog, jų manymu, prisidengiant pasakymu, jog blogai dirba arba visai nepareiškiant motyvų, yra atleidžiami savivaldybės administracijoje dirbantys specialistai, skyrių vadovai, sujungiami skyriai.
Pasak opozicijos lyderės, posėdyje svarstant klausimą dėl sumažėjusių centralizuotai tiekiamos šilumos kainų, sprendimo projektui jie būtų pritarę, nors, jos teigimu, šį sprendimą buvo galima priimti dar prieš metus.
Pertraukos metu Prienų rajono savivaldybės meras Alvydas Vaicekauskas dar bandė „sugrąžinti“ opozicijos narius į salę, bet jie nesutiko. Išsakę savo požiūrį į valdančiųjų priimamus sprendimus ir paties mero daromus žingsnius, opozicijos nariai pasiūlė posėdį kviesti kitą dieną.
dsc09875Grįžęs po nepasisekusių „derybų“, meras Alvydas Vaicekauskas, apgailestaudamas dėl tokios opozicijos veiklos, pranešė, kad posėdis nukeliamas į gruodžio 1 dieną. Jo teigimu, metus laukus, kol Valstybinė kainų ir energetikos komisija patvirtins naujas šilumos kainas, ir pagaliau sulaukus (tai buvo padaryta lapkričio 10 d.), gyventojams šilumos kaina galėjo sumažėti jau nuo gruodžio 1 d. Posėdžiui neįvykus, beveik 40 proc. pigesne šiluma gyventojai galės džiaugtis vėliau. Pasak mero, šiame posėdyje turėjo būti priimti ir dar keli gyventojams labai svarbūs sprendimai: patikslinami mokesčio už žemę paskaičiavimai, tikslinamas biudžetas – padidinamas Kaimo rėmimo fondas, pritariama paskolos ėmimui ir kt.
„Gyvenimo“ informacija

Rubrikoje Naujienos. Bookmark the permalink.

2 komentarai

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *