Iš Jiezno – į Pasaulio čempionato aukštumas

Daugiau nei dešimtmetį gyvuojančio mažo Jiezno miestelio kultūrizmo klubo „Uola“ auklėtiniai ne kartą įrodė, kad gali deramai varžytis su didesnes galimybes turinčių klubų, įsikūrusių didmiesčiuose, sportininkais.

14991024_1168280003220011_3805697158564103627_o

 Ne vieneri atkaklaus darbo, griežtos disciplinos ir prakaito liejimo treniruoklių salėje metai jieznietei Evelinai Sadauskaitei šį spalį ir lapkritį atsipirko svaiginančia sėkme. Spalio 29 d. Vilniuje vykusiose NAC kultūrizmo ir fitneso „Lietuvos taurės“ varžybose Jiezno kultūrizmo klubo „Uola“ atstovė, 22 metų Evelina, tarp moterų kategorijoje „Mis Figūra“ iškovojo antrą vietą, nusileidusi tik Rusijos atstovei. Antrąsias vietas ji pelnė ir po savaitės, lapkričio 5 d., Garliavoje surengtame tradiciniame Baltijos šalių čempionate, „Mis bikini“ kategorijoje, bei lapkričio 13 d. Salaspilyje (Latvija) vykusiame atvirajame Latvijos čempionate (kategorija „Mis shape“).

Sėkmingus E. Sadauskaitės pasirodymus vainikavo paskutinės sezono varžybos – lapkričio 19 d. Norvegijoje, Larviko mieste, vykęs UPBF Pasaulio čempionatas. Merginos pasiruošimas „Fitness Beauties“ kategorijoje jai garantavo pirmąją vietą, ji pripažinta ir absoliučia čempionato nugalėtoja. Ir pati Evelina, ir jos tėtis bei treneris Vytautas Sadauskas džiūgauja: tai pirmasis toks aukštas pasiekimas sportininkės karjeroje. Iškovotas pasaulio čempionės titulas patvirtina, kad buvo dirbta pagal teisingą metodiką. Jie tikisi sulaukti daugiau kvietimų į tarptautines varžybas.

Į Pasaulio čempionatą turėjo išvykti ir kitas V.Sadausko auklėtinis Jonas Umbrasas, tačiau jis nelauktai patyrė traumą. Iki jos sezono varžybos daugkartiniam Lietuvos jaunių čempionui klostėsi sėkmingai.

„Lietuvos taurės“ varžybose Vilniuje Jonas amžiaus grupėje iki 19 metų buvo pirmas, o tarp jaunimo (iki 23 metų) užėmė antrą vietą. Baltijos šalių čempionate Garliavoje, kuriame dalyvavo nemažai sportininkų iš įvairių Europos šalių, J. Umbrasas pakartojo šį rezultatą. Treneris tikisi, kad kitais metais jo auklėtinis sulauks sėkmės valandos ir tarptautinėse varžybose užsienyje.

Už galimybę tinkamai pasirengti ir išvykti į varžybas klubo „Uola“ sportininkai dėkoja nuolatiniam savo rėmėjui – IĮ „Aušros baldai“ ir Aušrai Sadauskienei, Prienų rajono savivaldybei, Seimo nariui A.Palioniui, jo padėjėjui A.Vaidogui, UAB „Renvila“ (gen. direktoriui R.Aleknavičiui), UAB „Dalvytra” ir UAB „Jenolex“.

„Gyvenimo“ informacija

Rubrikoje Sportas. Bookmark the permalink.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *