Pagerbė ūkininkus ir už pasiekimus, ir už aktyvumą

Nutaikę momentą, kai laukai ištuštėjo, o pagrindiniai ūkio darbai persikėlė po stogu, Išlaužo seniūnijos administracijos ir Išlaužo laisvalaikio salės darbuotojai visą sezoną įtemptai dirbusius ūkininkus pakvietė į kaimų bendruomenės namus trumpai atokvėpio popietei „Rudens kraitė“, kurios metu pagerbė darbščiausius ūkininkus, aktyviausias, tvarkingiausias šeimas, ištikimiausius pagalbininkus, nuolat padedančius seniūnijai, garsinančius jos vardą.
dsc_1517dsc_1526Išlaužo seniūnijos seniūno Tomo Skrupsko teigimu, ūkininkams reikia padėkoti ne tik už tai, kad puoselėja žemės ūkio šaką, pažangiai ūkininkauja ir gražiai tvarkosi savo sodybose, bet ir už visokeriopą pagalbą seniūnijai, aktyvumą visuomeninėje veikloje. Seniūnas pasidalino keliais gražaus bendradarbiavimo su ūkininkais pavyzdžiais. Antai, seniūno paprašyti jie su technika padeda išvežti sugrėbtus lapus – laukuose lapai virsta naudinga trąša. Jei ne pagalba iš šalies, žaliosios atliekos, patekusios į konteinerius, padidintų atliekų kiekius ir mokestį už jas. Vasarą, važiuodami šienauti savo laukų, ūkininkai geranoriškai nušienauja seniūnijos pakeles. Du ūkininkai išrinkti seniūnaičiais ir dalyvauja socialinių pašalpų dsc_1539skirstymo komisijos darbe. Seniūnas džiaugiasi, kad savanoriškas jaunesnių ūkininkų įsitraukimas į bendruomeninę veiklą, jų kūrybinės iniciatyvos, dalyvavimas kultūrinėse programėlėse šventes paverčia kokybiškesnėmis ir įdomesnėmis.
Todėl seniūnas Tomas Skrupskas, kartu su žemės ūkio ir kaimo plėtros specialiste Angele Martusevičiene ir Išlaužo laisvalaikio salės kultūros darbuotoja Rasa Ruseckiene teikdamas padėkos raštus ir dovanėles devyniolikai ūkininkų šeimų ar jų atstovams, kiekvienam už jų indėlį padėkojo ir geru žodžiu.
dsc_1544Išskirtinai padėkota R.ir R.Januškevičiams – už aktyvų įsitraukimą į seniūnijos veiklas, L.Ignatavičienei – už aktyvų dalyvavimą seminaruose ir renginiuose, V. ir M. Vilkams – už gražiai tvarkomą aplinką, dalyvavimą konkurse „Žydinti savivaldybė 2016“, R. Janušui – už atstovavimą seniūnijai rajono melžėjų konkurse, S. ir A. Keturakiams – už dalyvavimą konkurse „Metų ūkis 2016“, už pavyzdingą ūkininkavimą ir ūkio plėtrą, V. ir A. Vitunskams – už pilietiškumą, neabejingumą gyvenamajai aplinkai, A. Vyšniauskienei ir K. Mačiulienei – už dalyvavimą konkurse „Žydinti savivaldybė 2016“, gražiai puoselėjamą daugiabučio aplinką, R. ir B. Klimčauskams – už gražiai tvarkomą sodybą, aktyvų dalyvavimą bendruomeninėje veikloje, deramą pavyzdį, G.Marčiulioniui – už meilę žemei ir nuolatinį bendradarbiavimą dsc_1552su seniūnija, V. ir K. Marčiulioniams – už pavyzdingą ūkininkavimą, šeimos ūkio plėtrą ir pasidalijimą patirtimi su jaunimu, I. ir M. Kleizoms – už nuoširdų dalyvavimą seniūnijos veikloje, bendrai atliktus darbus, V. Ruseckui – už visuomeniniams reikalams skirtą laiką, pagalbą renginių metu, K. ir V. Žukauskams – už pavyzdingą ūkininkavimą, patirties perdavimą jaunimui, ūkio plėtrą, pagalbą ir dalyvavimą bendruomenės veiklose, L. Stravinskaitei – už dalyvavimą seniūnijos veikloje, socialinį darbą su šeimomis, S. ir V. Šiugždiniams – už nuoširdų dalyvavimą seniūnijos veiklose, pavyzdinį ūkininkavimą, T. ir V. Rutkauskams – už pavyzdingą ūkininkavimą, vaikams įskiepytą meilę žemei, R. Knašiui – už ūkio plėtrą ir pagalbą seniūnijai, visuomeninę veiklą, I. Jankuvienei – už skanius sūrius ant vaišių stalo, dsc_1562Išlaužo parapijos klebonui kun. Slawomir Krzysztof Brewczynskiui – už nuoširdų bendravimą, domėjimąsi parapijos gyventojų, seniūnijos ir bendruomenės reikalais.
Akivaizdu, kad prieš trejetą mėnesių iš Lenkijos į Išlaužo parapiją atvykęs klebonas jau spėjo susigyventi su vietos gyventojais ir pramokti lietuviškai. Jis džiaugėsi atsidūręs tarp darbščių žmonių, iš kurių užaugintų grūdų kepama duona jam pati skaniausia, ir vylėsi, kad kartu pasiseks nuveikti prasmingų darbų.
Seniūnas T. Skrupskas pasidalino viena iš būsimų parapijos, seniūnijos ir bendruomenės iniciatyvų. Lapkričio 13 d. 11 val. Išlaužo Švč. Mergelės Marijos Krikščionių pagalbos bažnyčioje bus aukojamos šv. Mišios už visus buvusius parapijos klebonus, o po jų klebonijoje vyks popietė, į kurią kviečiami visi galintys pasidalinti prisiminimais, senomis fotografijomis iš bažnyčios kūrimosi laikotarpio. Šio renginio tikslas – surinkti kuo dsc_1565daugiau medžiagos apie pasiaukojamai bažnyčią stačiusį pirmąjį parapijos kleboną Vytautą Gurevičių ir deramai įamžinti jo atminimą.
Atsisakius minties bažnyčios statytojo vardu pavadinti vieną iš Išlaužo miestelio gatvių, bus ieškoma kitų būdų pagerbti šiam iškiliam kunigui.
Ūkininkus savo dalyvavimu pagerbė Seimo narys Andrius Palionis, kuris dviems aktyvioms ir bendruomeniškoms šeimoms – Ilonai ir Ričardui Pažėroms, Aušrai ir Modestui Rutkauskams – įteikė padėkos raštus, linkėdamas stiprybės, meilės ir ištikimybės savo pasirinkimui. Pabendrauti su ūkininkais progos dsc_1571nepraleido Prienų rajono savivaldybės administracijos direktoriaus pavaduotoja Rima Zablackienė.
Linksmą nuotaiką užstalėje kūrė Vilkaviškio rajono Karklynų kaimo liaudiškos muzikos kapelos „Rausvė“ muzikantai ir dainininkai bei įvairios rungtys.
Dalė Lazauskienėdsc_1515

Rubrikoje Bendruomenės. Bookmark the permalink.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *