„One team cup“ finale Prienuose Ukrainos čempionai įveikė V. Chomičiaus komandą

Tarptautinis krepšinio klubų turnyras „One team cup“ finišavo Lietuvoje stovyklavusio Ukrainos čempiono Južno „Khimik“ triumfu. Prienų arenoje keturias dienas vykusio turnyro finale „Khimik“ rezultatu 84:75 nugalėjo legendinio Lietuvos krepšininko, trenerio Valdemaro Chomičiaus ir Večeslavo Šušakovo komandą – Rusijos „Superlygos“ bronzos savininkę Permės „Parmą“.

one-team-cup-2016_1_khimik 

Latvijos vicečempionas „Ventspils“, diriguojamas Kārlio Muižniekso, kovoje dėl One team cup“ trečiosios vietos 85:80 įveikė Kazachstano vicečmpionę „Astaną“, treniruojamą jos naujojo stratego Ilias Papatheodorou.

Keturias dienas vykęs One team cup“ turnyras, stovyklauti į Birštoną ir rungtyniauti į Prienų areną sukvietęs septynias komandas iš penkių šalių, tapo vienu solidžiausių krepšinio priešsezonio įvykių Lietuvoje.

Tradiciškai į mūsų šalį prieš kiekvieną naują sezoną stovyklauti ir tarpusavyje bei su Lietuvos klubais rungtyniauti į turnyrą nuo 2013 metų renkasi komandos iš Baltarusijos, Latvijos, Kazachstano, Rusijos, Ukrainos.

2015 metais One team cup“ taurę laimėjo Sankt-Peterburgo (Rusija) „Zenit“, prizininkais tapo Minsko (Baltarusija) „Tsmoki“ ir Volgogrado (Rusija) „Krasniy Oktiabr“, 2014 m., kaip ir šiemet, Prienuose aukso spalvos medalius užsikabino Južno „Khimik“, antra liko „Krasniy Oktiabr“ komanda, treti buvo šeimininkai iš Prienų ekipos. 2013 m. Alytuje startavusiame turnyre nugalėjo Sankt-Peterburgo „Spartak“, antroje vietoje liko ukrainiečių BC „Donetsk”, o trečioje – „Khimik”.

Šiemet One team cup“ turnyre savo jėgas išmėgino ir dėl turnyro taurės nesivaržę arenos šeimininkai, Prienų – Birštono „Vytauto“ krepšininkai, jie 86:66 nugalėjo Južno „Khimik“ ir 70:86 pralaimėjo „Ventspils“ ekipai. Turnyre sužaidęs neįskaitines rungtynes pasitikrino pajėgumą ir dar vienas Lietuvos krepšinio lygos klubas – Kėdainių „Nevėžis“, 80:77 įveikęs „Parmą“.

One team cup“ organizatorių komanda pastarąją vasarą  rūpinosi ne tik klubų, bet ir Baltarusijos bei Irano nacionalinių krepšinio rinktinių stovyklomis Birštone, Druskininkuose ir Prienuose. 

Ar „One team cup“ bus rengiamas ir toliau – dar neaišku, tačiau tai priklausys nuo to, ar vienu rimčiausių klubinio krepšinio priešsezonio akcentų tampantį renginį toliau pripažins ir palaikys rėmėjai bei, žinoma, žiūrovai ir patys turnyro dalyviai. Jie su organizatoriais šiemet dovanojo ne tik profesionalaus krepšinio savaitgalį Prienuose, tačiau ir aštuonias tiesiogines vaizdo transliacijas su Spo TV“.

Organizatorių informacija

V.Sinkevičiaus nuotrauka

Rubrikoje Naujienos. Bookmark the permalink.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *