„Vytautas Mineral SPA“: iš vizijos tapo Birštono vizitine kortele

vytautas-mineral-spa-fasadasPraėjusį penktadienį į ilgai lauktas sveikatingumo ir poilsio komplekso „Vytautas Mineral SPA“ įkurtuves Birštone sugužėjo apie 800 svečių: tarp jų – nemažai politikų, verslininkų, menininkų, teisininkų, žurnalistų, sportininkų, pramogų pasaulio atstovų. Įkurtuvių dieną jie pirmieji apžiūrėjo unikalaus komplekso erdves, po oficialiosios dalies vaišinosi restorane skirtingų šalių patiekalais, klausėsi Kęstučio Vaiginio, Vyčio Smolsko ir Vytautės Pupšytės gyvos džiazo muzikos, stebėjo dizainerės Lauros Dailidienės drabužių kolekcijos pristatymą, baleto šokėjų „Dega“ pasirodymus, operos solistės Dovilės Kazonaitės mini spektaklį. Po meninės programos oficialiai pristatyta Prienų – Birštono „Vytauto“ krepšinio komanda, pradedanti naują LKL sezoną.

Spaudos konferencijoje įkurtuves švenčiantį sveikatingumo ir poilsio kompleksą „Vytautas Mineral SPA“ pristatė: (iš kairės) gen. direktorius M.Novickij, medicinos centro vadovė G.Vaitkienė, projekto vystytojai N.Pranckus ir V. Brusokas, architektė V. Puodžiūtė.

Spaudos konferencijoje įkurtuves švenčiantį sveikatingumo ir poilsio kompleksą „Vytautas Mineral SPA“ pristatė: (iš kairės) gen. direktorius M.Novickij, medicinos centro vadovė G.Vaitkienė, merė N.Dirginčienė, projekto vystytojai N.Pranckus ir V. Brusokas, architektė V. Puodžiūtė.

Naujasis sveikatingumo ir poilsio kompleksas „Vytautas Mineral SPA“, pretenduojantis gauti 4,5 žvaigždutės kategoriją, iškilo vietoj apleistų vandens ir purvo gydyklų, kurių statybos, prasidėjusios dar 1982 metais, po šešerių metų ilgiems dešimtmečiams sustojo. Bandymai surasti tinkamą investuotoją buvo nesėkmingi iki pat 2012 metų, kai vaiduokliu virtusį, Pentagonu pramintą pastatą įsigijo dabartiniai jo savininkai, į jo rekonstrukciją investavę 20 mln. eurų europinių ir nuosavų lėšų. Objektą, kurio visa teritorija užima 9 ha, valdo UAB „Green Vilnius Hotel“, kurios kontrolinis akcijų paketas priklauso Norbertui Pranckui, UAB „Birštono mineraliniai vandenys“ valdybos pirmininkui.
Būtent Norbertas Pranckus gausiai susirinkusiems svečiams paskelbė apie prabangaus sveikatingumo ir poilsio komplekso atidarymą. Jo teigimu, investuoti Birštone pasirinkta neatsitiktinai – kurorto valdžia deda pastangas, kad sudarytų tinkamas sąlygas verslui ir pritrauktų poilsiautojų. Todėl šio projekto vystytojai N.Pranckus ir Vytas Brusokas pakvietė Birštono savivaldybės merę Nijolę Dirginčienę ir Seimo narį Andrių Palionį drauge perkirpti įkurtuvių juostelę bei ant komplekso sienos nupiešti būsimo paveikslo pirmuosius potėpius. Jų pradėtą darbą perėmė jaunasis mūsų krašto menininkas Petras Lincevičius, o kai paveikslas buvo baigtas, svečiai galėjo nusifotografuoti prie ant sienos išryškėjusio UAB „Birštono mineraliniai vandenys“ logotipo.

Spaudos kinferencijoje įkurtuves švenčiantį sveikatingumo ir poilsio kompleksą „Vytautas Mineral SPA“ pristatė: (iš kairės) gen. direktorius M.Novickij, medicinos centro vadovė G.Vaitkienė, projekto vystytojai N.Pranckus ir Vytas Brusokas, architektė Viktorija Puodžiūtė.

Simbolinę juostelę perkirpo Seimo narys A.Palionis, merė N.Dirginčienė, N.Pranckus ir V.Brusokas.

Birštono merė N.Dirginčienė atidarymo iškilmėse pasidžiaugė puikia investuotojų dovana Birštonui ir padėkojo N. Pranckui bei jo komandai, kuri po ilgų abejonių visgi surizikavo pabandyti atnaujinti apgriuvusius pastatus. Jos teigimu, naujo objekto atsiradimas ne tik papuošė miestą, jame siūlomos paslaugos į kurortą pritrauks ir daugiau poilsiautojų, o vietos gyventojams sukurs naujų darbo vietų. Naujajame komplekse bus įdarbinta maždaug 170 darbuotojų, deja, jų dairytis tenka ir kituose miestuose, nes kurorte trūksta reikiamų specialistų. Merė pripažino, kad šiandien savivaldybės vadovams keliamas iššūkis plėsti gyvenamųjų namų statybas ir pritraukti trūkstamų darbuotojų.
Projekto vystytojai N.Pranckus ir V.Brusokas neslėpė, kad, ėmęsi apleisto pastato rekonstrukcijos, susidūrė su daugeliu kliūčių ir problemų, nes iš anksto neįvertino slypinčių sunkumų, todėl panašiam projektui kitą kartą vargu ar ryžtųsi. Iš senojo statinio liko tik pamatai ir karkasas, komplekso plotas išsiplėtė nuo 7 tūkst. kv.m iki 12,3 tūkst. kv. m. Jie dėkojo architektų komandai, statybininkams, kurių darbo dėka gavosi tikrai geras rezultatas. Architektų grupei (vadovė Audronė Miniotaitė) teko užduotis pradėtas gydyklas pritaikyti šiuolaikiniams poreikiams, suprojektuoti naujus priestatus ir antstatus, išlaikant pirmines pastato fasado postmodernistines formas, sukurti patrauklų interjerą. Iš pirminio projekto išsaugotas išskirtinis akcentas – kupolas.
Prie projekto dirbo architektai Viktorija Puodžiūtė, Robertas Gasionis ir kiti.
Spaudos konferencijos metu generalinis direktorius Miroslav Novickij pabrėžė, kad „Vytautas Mineral SPA“ orientuojasi į aukštos kokybės standartus, todėl tikimasi į regioną pritraukti daugiau vidutines ir aukštesnes pajamas gaunančių klientų, taip pat poilsiautojų iš užsienio – Japonijos, Izraelio, Azerbaidžano, Lenkijos, Latvijos, Estijos. Para poilsio žmogui čia kainuos nuo 75 eurų su maitinimu ir vandens pramogomis. Komplekse įrengti 166 kambariai, kuriuose vienu metu tilps 340 poilsiautojų. Dar šiemet tikimasi sulaukti per 10 tūkst. klientų.
Medicinos centro vadovė Gintarė Vaitkienė pasakojo, kad procedūros SPA centre buvo sukurtos, atsižvelgiant į geriausias Europos ir Pasaulio kurortų tendencijas, ir yra skirtos šiuolaikiniam veikliam ir užimtam žmogui, kuris patiria ypač daug streso, o tai per ilgą laiką išprovokuoja daugelį ligų. Sveikatingumo ir poilsio komplekse klientams sukurta jauki, rami ir harmoninga aplinka, kurioje jie atsipalaiduos, pamirš rūpesčius, išmoks sveikos gyvensenos, bus skatinami aktyviai judėti, sveikai maitintis. Anot G.Vaitkienės, procedūroms ir degustacijai bus naudojamas itin aukštos mineralizacijos „Vytauto“ šaltinio vanduo, kuris trykšta iš 744 metrų gylio gręžinio, esančio netoli komplekso.
dsc_0314Komplekso vandens zonoje įrengti 5 skirtingi baseinai – mineralinio vandens, 20 metrų ilgio plaukimui, vertikali ir 30 vietų masažinė vonia, vaikų baseinas, taip pat 5 skirtingos pirtys. Svečiams bus siūlomi masažai, mineralinės vonios, gydomosios purvo procedūros, taip pat – mankštos 3 sporto salėse. Orientuojamasi į klientą, kuriam reikia pilnesnio paslaugų krepšelio, todėl komplekse veiks ir medicininės diagnostikos centras, bus vykdomos prevencinės įvairių susirgimų programos. Įrengta ir konferencijų salė, unikaliu interjeru stebina į observatoriją panaši skaitykla. Komplekso puošmena – žymaus skulptoriaus Kunoto Vildžiūno sukurta „Kolibrio“ skulptūra, kabanti pastato fojė po kupolu virš sraigtinių laiptų.
Teigiama, kad „Vytautas Mineral SPA“ bus užpildytas ir pradės veikti nuo spalio vidurio, tačiau pasimėgauti poilsiu rudeniškame Birštone galima ir dabar, vietas nakvynei naujajame komplekse užsisakius „Booking.com“ platformoje.
Dalė Lazauskienė

Rubrikoje „Birštono versmės“. Bookmark the permalink.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *