Šokis sujungė visą Lietuvą

Rugsėjo 16 dieną 18 val. Lietuvoje prasidėjo unikali akcija „Visa Lietuva šoka“. Antrą kartą 57-iose Lietuvos savivaldybėse bei užsienio lietuvių bendruomenėse daugybė žmonių sukosi šokio ritmu – su pora ar be poros.

dscf6168
Prie šios linksmos iniciatyvos prisijungė ir Veiverių KLC – Veiverių šaulių namų durys buvo plačiai atvertos ir pasiruošusios priimti norinčius šokti ne tik iš viso Prienų rajono, bet ir iš toliau atvykusius.
Veiverių kultūros ir laisvalaikio centro liaudiškų šokių kolektyvo ,,Tryptinis“ vadovė Jadvyga Beikauskienė entuziastus supažindino su skirtingiems regionams būdingais šokiais. Šokio žingsnelius demonstravo ir vyresnieji „Tryptinio“ šokėjai, šokantys jau per 35 metų, ir jaunimas – visi nuoširdžiai dalinosi šokio džiaugsmu ir patirtimi.
Šokti mokė ir Veiverių Tomo Žilinsko gimnazijos mokiniai. Žiūrovai negalėjo nusėdėti, matydami trepsint šešerių, ketverių ar net dvejų metukų šokėjus – močiutėms teliko tik kartu suktis ratelyje. Kojos pačios kilnojosi ir dainuojant vokalinio ansamblio „Radasta“ (vad. A. Bareišienė) moterims, o jų dainoms pritarė visa salė – tarsi didžiulis choras.
Dalyviai neatsispyrė ir mokytojos Reginos Budžiulienės paruoštų trečiokų dainoms ir šokiams – pamokyti žingsnelių šokių sukūryje kartu su vaikais sukosi visi.
„Gyvenimo“ informacija

Rubrikoje Bendruomenės. Bookmark the permalink.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *