Projektas – be lėšų Revuonos gatvės remontui

Į neeilinį Prienų rajono savivaldybės tarybos posėdį susirinkę Tarybos nariai svarstė tik du klausimus.
Antrasis, „Dėl pritarimo sutartims“ pakeitimo, daug diskusijų nesukėlė ir buvo priimtas vienbalsiai, patvirtinant, kad UAB „Hidrosta“ pripažinta konkurso nugalėtoja. Konkursas buvo surengtas dėl automobilių stovėjimo aikštelės J.Janonio g. 3 kapitalinio remonto darbų. UAB „Hidrosta“ buvo pateikusi pasiūlymą kapitalinį remontą atlikti už 123374,92 Eur, t.y. beveik 2 tūkst. eurų brangiau, nei po konkurso nugalėtoja pripažinta UAB „Kelringa“, kuri atsisakė pasirašyti sutartį dėl didelės turimų darbų apimties.
Svarbiausias klausimas – pritarti Kauno regiono integruotos teritorijų vystymo programos pakeitimo projektui – sukėlė nemažai diskusijų.
Projekte buvo pateikta keletas pakeitimų, tačiau diskusijų sulaukė ne visi. Pagal pirminį projektą buvo numatyta prašyti pinigų Revuonos gatvės rekonstrukcijai. Pasiūlyta šio projekto atsisakyti ir vietoj to prašyti lėšų dalies Juozo Vilkutaičio – Keturakio gatvės ir Birutės gatvės rekonstrukcijoms.
Mero A.Vaicekausko teigimu, dalies Revuonos gatvės (nuo J.Basanavičiaus g. iki F.Martišiaus g.) remontas yra sudėtingas ir dėl to labai brangus – reikia iškasti penkis metrus durpingo grunto. Buvo apsispręsta šioje gatvės dalyje atlikti paprastesnius darbus – pakeisti dangą, įrengti šaligatvius. Tačiau tokių darbų negalima atlikti pagal šio, ES finansuojamo, projekto reikalavimus. Todėl buvo apsispręsta, pasinaudojant projekto lėšomis, rekonstruoti kitas gatves, o Revuonos gatvės remontui skirti pinigus iš Kelių direkcijos lėšų.
Mero teigimu, šio projekto lėšos taip pat negali būti panaudotos nei F.Martišiaus gatvės lietaus nuotekų įrengimui, nes gatvė yra Kelių direkcijos nuosavybė, nei sodų bendrijose esančių gatvių remontui, nes šių gatvių savininkai yra sodų bendrijos.
L.Jakinevičienė klausė, ar šiems pakeitimams pritaria visuomenė. Jai buvo atsakyta, kad yra tai patvirtinantis Prienų miesto VVG pirmininko R.Markūno raštas, tačiau posėdžio, kuriame buvo svarstomas šis klausimas, protokolas nepateiktas.
A.Vaidogas suabejojo, ar tikslinga projekto lėšas skirti buvusio „Revuonos“ viešbučio remontui, jei ketinama jį privatizuoti. Buvo paaiškinta, kad, jei atsiras investuotojas ir savomis lėšomis pastatą remontuos, projekto lėšas bus galima perskirstyti, o prireikus bus kuo prisidėti prie remonto.
A.Vaidogas taip pat siūlė projekto pinigus investuoti į teritorijos prie estrados sutvarkymą, o ne į mažų gatvelių rekonstrukciją.
Taip pat buvo paaiškinta, kad dar šiais metais bus baigtas kelio nuo Birštono iki tilto remontas, o kitais – remontas tęsis Marijampolės link. Savivaldybė savo lėšomis turės prisidėti tiesiant šaligatvius, įrengiant lietaus vandens nuotekų tinklus, apšvietimą.
Nuomonėms išsiskyrus, buvo balsuojama už du pasiūlymus – pritarti projekto pakeitimams su Revuonos gatvės remontu arba be jo.
Dauguma – 15 – Tarybos narių pritarė, kad Revuonos gatvės remontas nebūtų įtrauktas į projektą. Šiam sprendimo projektui prieštaravo keturi Tarybos nariai, susilaikė du.
Laima Duoblienė

Rubrikoje Politika. Bookmark the permalink.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *