Dalyvavo respublikinėje neįgaliųjų mugėje – koncerte „Tau, Vilniau!“

20160904_100907

Lietuvos specialiosios kūrybos draugijos „Guboja“ pakviesti Birštono neįgaliųjų draugijos nariai kartu su pirmininke Julija Senavaitiene praėjusį savaitgalį praleido sostinėje, kur dalyvavo respublikinėje neįgaliųjų bendruomenės šventėje „Tau, Vilniau!“.
„Džiaugėmės nebe pirmą kartą sudaryta galimybe mūsų draugijos nariams pristatyti savo rankų darbo dirbinius ir suvenyrus. Dėmesys ir paskatinimas juos motyvuoja užsiimti namudine veikla, realizuoti savo kūrybinius gebėjimus,“ – pasakojo J.Senavaitienė.
Birštono kraštui ir draugijai atstovavo medžio apdirbėjai Vidas Cickevičius ir Algis Čepulinskas, jų kruopščiai pagaminti suvenyrai, laikrodžiai ir interjero puošybos daiktai atkreipė mugės lankytojų dėmesį. Pirkėjų susidomėjimo sulaukė Ingridos Kašiubienės mezginiai ir veltos vilnos gaminiai, floristikos būrelio (vadovė V.Krasauskienė) narių rankdarbiai ir siuviniai, draugijos darbuotojos Jūratės Pudinskienės papuošalai, dekoruoti natūraliomis gamtinėmis medžiagomis.
Neįgalieji pasidžiaugė Katedros aikštėje vykusiu koncertu „Sveiki gyvi, sveteliai“, kurį surengė įvairių žanrų neįgaliųjų meno saviveiklos kolektyvai iš įvairių Lietuvos regionų.


nuot9216

Birštono onkologinių ligonių klubui „Viltis gyventi“ Vilniuje, Katedros aikštėje, vykusioje neįgaliųjų suartėjimo šventėje atstovavo gausus būrelis klubo narių, savivaldybės gyventojų – darbščiosios Vilma, Onutė ir Tonė prekiavo mugėje rankdarbiais, rinktinėmis vaistažolių arbatomis, kiti dalyvavo šv. Mišiose Katedroje, turėjo progą pasiklausyti nuotaikingo koncerto, apžiūrėti amatininkų darbus.
Klubo pirmininkė Anelė Pyragienė džiaugėsi, kad birštoniečius aplankė europarlamentarė Vilija Blinkevičiūtė ir finansų ministrė Rasa Budbergytė, kurios įteikė lauktuvių pyragą. Šventės globėja, socialinės apsaugos ir darbo ministrė Algimanta Pabedinskienė padėkojo už sutelktumą, džiaugsmą kurti ir bendrauti.

Rubrikoje Verslas ir paslaugos. Bookmark the permalink.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *