Kodėl uždaryta Beržyno gatvė?

Tokį klausimą redakcijai atsiųstame laiške kelia jo autorius. Jis rašo, „…kad ne vienas Paprienės gyventojas, o ir iš toliau atvažiavęs žmogus buvo nustebintas, metų pradžioje pamatęs prie įvažiavimų į Beržyno gatvę pastatytus draudžiamuosius ženklus. Ženklai tarsi įrėmina Beržyno gatvę ir iš vieno galo, ir iš kito. Kada ir kas nusprendė, kad ši gatvė turi būti uždara, kaip koks Laurų kvartalas prie Vilniaus? Ir kodėl taip nusprendė? Gal čia kokie svarbesni žmonės gyvena ir ženklai jiems tarnauja kaip apsauga?“

zenklas 2zenklas1Kadangi pagal galiojančią tvarką sprendimus dėl draudžiamųjų ar greitį ribojančių ženklų priima Prienų rajono savivaldybės administracijos Saugaus eismo komisija, į skaitytojo iškeltus klausimus paprašėme atsakyti šios komisijos pirmininką, mero pavaduotoją Algį Marcinkevičių. Gavome du dokumentus: išrašą iš Prienų rajono Prienų rajono savivaldybės kelių eismo saugumo komisijos posėdžio ( 2015-12 – 03) ir Paprienės bendruomenės pirmininkės Jūratės Zailskienės pasirašytą prašymą dėl Beržyno gatvės. Būtent šiuo prašymu remdamasi komisija ir priėmė sprendimą „… įrengti kelio ženklus Nr.303 „Motorinio transporto eismas draudžiamas“ Beržyno gatvėje, Prienų m., ir rekomendavo Prienų seniūnijos seniūnui kelio ženklus įrengti iš lėšų, skirtų seniūnijos kelių priežiūrai“. Kad būtų dar aiškiau, matyt, verta pacituoti ir Paprienės bendruomenės pirmininkės Jūratės Zailskienės prašymo tekstą. Jame rašoma apie tai, kad 2015 m. lapkričio 11 d. įvykusiame „Paprienės bendruomenės“ valdybos posėdyje buvo svarstomas klausimas dėl Beržyno gatvės. Problema iškilo dėl to, kad „…Paprienės Beržyno gatvėje judėjimas yra labai intensyvus. Dauguma vairuotojų važiuodami iš Birštono pusės į Paprienę ar Prienų ligoninę neprivažiuoja Pušyno gatvės, kur yra pagrindinis posūkis į Prienų ligoninę, o nukerta kampą per Beržyno gatvę. Negana to, kad vairuotojai nepasirenka saugaus greičio (yra įvykusių eismo įvykių), o ši gatvė dar yra labai siaura, joje sunkiai prasilenkia du automobiliai. Šioje gatvėje nėra šaligatvio, tad gyventojams, einantiems šia gatve, kyla pavojus būti partrenktiems.“
Posėdyje ir buvo nutarta „Kreiptis į Prienų r. savivaldybės saugaus eismo komisiją ir prašyti arba uždrausti eismą šia gatve ir pastatyti kelio ženklą „Eismas draudžiamas“, arba pastatyti kelio ženklą „Gyvenamoji vietovė“, arba kelio ženklą, tik apribojantį greitį (pvz., ne daugiau 20 km/h)“.
Saugaus eismo komisija visais balsais pasirinko patį griežčiausią variantą. Kodėl? Gal todėl, kad vienas iš penkių komisijos narių (iš viso komisijoje dirba 9 nariai) – savivaldybės administracijos darbuotojų gyvena kaip tik Beržyno gatvėje?
– Kažin, ar kitose Paprienės gatvėse, kuriose nėra šaligatvių, gyventojams paprašius, taip lengvai jose būtų pastatyti draudžiamieji ženklai, – dar klausia laiško autorius.

Rubrikoje Savivalda. Bookmark the permalink.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *