Garsios Brundzų giminės pomėgis: trasoje lenktyniauti su vėju

1fotoBuvo laikas, kai Stasys Brundza, tuomet dar pyplys, prigludęs prie apsauginės tvoros, stebėdavo, kaip autokroso trasoje lenktyniauja jo dėdė Rimas Brundza. Labiau nei žaislai jį traukė tikri automobiliai, tarsi užburtas klausėsi forsuotų variklių riaumojimo, uodė benzino kvapą. Berniukas svajojo, kad kada nors ir pats šitaip lėks sportiniu automobiliu… Vairuoti išmoko būdamas gal 8 – 9 metų, pirmiausia sėdėdamas ant tėvo Algimanto kelių, po to prie vairo sėdo savarankiškai.

Ir dideli berniukai „žaidžia“ su mašinytėmis…

Lenktynininkas Stasys Brundza - vieno iš 2015 m. Lietuvos automobilių kroso pirmenybių „Regionų taurė“ etapų nugalėtojas.

Lenktynininkas Stasys Brundza – vieno iš 2015 m. Lietuvos automobilių kroso pirmenybių „Regionų taurė“ etapų nugalėtojas.

Metai bėgo, Stasys Brundza, baigęs Kauno statybininkų rengimo profesinę mokyklą, susikonstravo savo pirmąjį lenktyninį automobilį, jį išbandė sukdamas greičio ratus tėvo laukuose pasidarytoje trasoje… Padrąsintas pažįstamų, 2009 metais ryžosi dalyvauti mėgėjiškose autokroso varžybose. Pačiose pirmosiose varžybose, vykusiose Alytaus rajone, Pivašiūnų kaime, nesublizgėjo, bet vaikinas buvo atkaklus, išsilaikė du sezonus. 2011 metais debiutavo Lietuvos automobilių kroso pirmenybėse „Regionų taurė“, bet organizatoriai „užkėlė kartelę“ – S.Brundzos automobilis nebeatitiko techninių saugumo reikalavimų… Stasys jį atidavė metalo laužui, bet rankų nenuleido, dėjo visas pastangas, kad realizuotų savo svajonę.
Užsidegimas sugrįžti į trasą buvo didelis. Vasaromis važinėjo į Norvegiją užsidirbti pinigų ir per kelias žiemas pasiruošė naują automobilį, su kuriuo į Lietuvos automobilių kroso pirmenybes sugrįžo 2014 metais.
28 -erių Stasys Brundza jau trečią sezoną dalyvauja pirmenybėse, VAZ KLASIKA klasėje, su 71 numeriu pažymėtu geltonu VAZ 2101 automobiliu, ant kurio puikuojasi užrašas PRIENAI. Septynetas jaunajam lenktynininkui yra laimingas skaičius, o vienetas skatina finišą pasiekti pirmam. Užpernai naują automobilį spėjo išbandyti vos dviejuose etapuose, pernai dalyvavo keturiuose etapuose – dukart buvo pirmas, vienąkart užėmė antrą vietą, o vieno etapo nebaigė, sugedus automobiliui.

Ant S.Brundzos WAZ 2101 markės automoblio puikuojasi užrašas PRIENAI.

Ant S.Brundzos WAZ 2101 markės automoblio puikuojasi užrašas PRIENAI.

Šių metų sezono rezultatai bendroje įskaitoje labai priklauso nuo finansinių S.Brundzos galimybių išvažiuoti į varžybas, savo lėšomis besiruošiantis varžyboms, paramos stokojantis Stasys kol kas startavo dviejuose etapuose iš keturių, iškovojo ketvirtą ir penktą vietas tarp dešimties sportininkų D-2000 klasėje. Dar likę du pirmenybių etapai, kurie vyks rugpjūtį ir rugsėjį Ukmergėje bei Marijampolėje, Stasys deda eurą prie euro, nes siekia „reabilituotis“ trasoje…
Čiudiškėse gimęs, šiuo metu su šeima gyvenantis Klebiškyje S. Brundza svarsto, kad pomėgis technikai greičiausiai yra jo genuose. Kita vertus, ko gero, lemiamą įtaką jo pomėgiui padarė viešnagės Išlauže pas tėčio brolį Rimą, gabų lenktynininką ir konstruktorių, kuris buvo vienas iš Bagi automobilių pradininkų Lietuvoje, karjeros metu iškovojo ne vieną Lietuvos ir Pabaltijo čempionatų aukso medalį. Dėdė dažniausiai dalyvaudavo varžybose su patobulintu Zoporožiečiu, vėliau – ir su Žiguliais, Stasys buvo lenktynininko mechanikas, sukiodavosi varžybose. „Ką ten padėdavau, žemes nuo purvasargių nugramdydavau,“ – kuklinasi Stasys, kuris tuomet tiesiog svaigo būdamas sportinių automobilių apsuptyje.

Ekstremalu, kai negali išvykti į varžybas…

Kartais trasoje nutinka ir taip...

Kartais trasoje nutinka ir taip…

– Automobilių krosas įaugęs į kraują, nėra sudėtinga sukti uždarus ratus, trasa žinoma, vos keletas važiavimų, o ir greitis mažesnis, nei ralyje. Viskas priklauso nuo tavo meistriškumo, tik reikia nepersistengt, neperdegt, išsikovoti palankesnę starto poziciją finale, – pasakoja S.Brundza.
Automobiliai, greitis ir lenktynės neatsiejamos nuo pavojingų situacijų. Ar Stasys buvo kada nors atsidūręs ant ribos? „Ribą“ Stasys supranta savaip – pasak jo, ant jos laviruoja tuomet, kai pritrūksta pinigų varžyboms. Jo gyvenime yra taip: nenusiperka naujų sportbačių, nepraleidžia pramogoms, bet padangas įsigyja…Geriau pagalvojus – taip, jis pripažįsta ne kartą patyręs ekstremalių situacijų – susidūrimų, smūgių, vertęsis, bet tai neatgraso nuo noro dalyvauti varžybose, priešingai – dar labiau uždega, pripildo adrenalino…

Gero draugo Evaldo Žitkaus pagalba varžybose labai reikalinga.

Gero draugo Evaldo Žitkaus pagalba varžybose labai reikalinga.

– Gal geriau adrenaliną kraujyje pajusti trasoje, nei muštynėse, ar lakstant gatvėmis, – savą pasiteisinimą turi Stasys. Kita vertus, jo teigimu, „Regionų taurės“ varžybose lenktynininkai privalo laikytis tam tikrų taisyklių: negalima piktybiškai taranuoti kito automobilio, blokuoti vairuotojo pusės durelių… Tačiau po kiekvieno starto Stasiui pakanka darbo plaktuku, norint išlyginti aplamdytas skardas. Bet artimų kontaktų su kitais automobiliais Stasys nesureikšmina, juk ir pasaulio čempionatuose visko pasitaiko…
-Reikalavimai lenktynininkams šiemet dar labiau sugriežtėjo, „Regionų taurės“ pirmenybes sujungus su šalies čempionatu. Turėjau kreiptis į ekspertą, atlikti automobilio techninę ekspertizę ir gauti pažymą, kad jis atitinka saugumo reikalavimus. Tiesa, dalyvaujantiems žemesnėje lygoje dar neprivaloma galiojanti homologuota apranga, automobilyje leistini ir pačių sumontuoti saugos lankai, – sako S.Brundza.

Mylimiausias automobilis – Žiguliai

Stasio Žiguliai - aplamdyti, bet nenugalėti...

Stasio Žiguliai – aplamdyti, bet nenugalėti…

Jis apgailestauja, kad Prienuose nėra veikiančio autodromo, kuriame galėtų treniruotis, jam artimiausias pagal gyvenamąją vietą yra Marijampolėje. Gimtajame mieste neveikia ir autosporto klubas, todėl Stasys atstovauja Marijampolės autokroso klubui „Ugira Kross AMK“, narystė palengvina licencijų gavimą, kitų formalumų tvarkymą.
Gal skamba ir keistai, bet Stasys prisipažįsta, kad į varžybas paprastai vyksta nesitreniravęs, jam pakanka prieš startą pralėkti trasa. Dabar, kai tėtis visus laukus užsėjęs, Stasys likęs be treniruočių vietos, o kiekvienąkart samdyti autovežį, kuris automobilį nuvežtų į autodromą, jam per brangu. Varžyboms pritaikyto sportinio VAZ 2101 keliuose jis negali vairuoti.
S.Brundza neslepia, kad kiekvienos varžybos jam atsieina apie 300 eurų – su automobilio nuvežimu, parvežimu, startiniu mokesčiu. Jei laimi – gauna prizą, taurę ar medalį, o piniginių prizų „Regionų taurės“ varžybose nėra įsteigta. Autosportas – investicijos be grąžos, todėl ne paslaptis, kad ne visi supranta Stasio užsidegimą dalyvauti varžybose. Tiesa, patys artimiausi jam žmonės – žmona Sandra, tėvai Algimantas ir Aldona Brundzai – neprieštarauja Stasio pomėgiui, ir patys neretai nuvažiuoja pasižiūrėti, kaip jis startuoja.
-Tėvai džiaugėsi tuo, kad nuo mažumės lindėjau garaže prie mopedų, automobilių. Ne taip, kaip kiti – prie tvenkinio pažvejot, parūkyt, alaus pagert…Manau, kad ir Sandra laimingesnė, kai aš krapštausi prie automobilio, – juokiasi vyras.
Žmona Sandra vyro nevaržo, vienu metu ir pati buvo užsidegusi dalyvauti automobilių kroso varžybose. Stasys būtų tam pritaręs. Nors apie silpnosios lyties vairavimo įgūdžius vyrai atsiliepia paniekinamai, jis pažįsta tikrai neblogų moterų lenktynininkių, kurios nenusileidžia vyrams.
S. Brundza įgijęs suvirintojo specialybę. Kodėl jo specialybė susijusi ne su automobilių remontu ir priežiūra? „Tai kad apie automobilius aš viską žinau ir taip…“- atsako vyras, dirbantis šaltkalviu UAB „Sportinė aviacija“.
S.Brundza yra vienintelis D-2000 klasėje į trasą išvairuoja Žiguliukus, kiti lenktyniauja Hondomis, Opeliais, Golfais, kurie variklių galingumu lenkia patobulintą jo automobilį. „Bet sugebu nepaskutinis atvažiuot“, – šypteli VAZ markės automobilį nuo vaikystės įsimylėjęs Stasys. Būtent Žigulius jis pirmiausia išmoko vairuot, išardė ir sudėjo iki paskutinio varžtelio, todėl juos kaip dukart – du pažįsta, vos pakėlęs dangtį žino, ką ir kaip paremontuot. Nors komforto automobilyje nėra, bet su gatvei skirtais Žiguliais Stasys išrieda pasivažinėti dažniau, nei su „BMW“, kurį mielai perleidžia žmonai.

Pirkite Stasio svajonę…

Į lenktynes Stasys vyksta kartu su palaikymo komanda, joje – tėvai, uošviai, giminaičiai, ir kas svarbiausia – nuo pat pirmųjų varžybų jį lydi, anot Stasio, „auksinis“ jo draugas ir geras mechanikas Evaldas Žitkus. S.Brundza labai vertina ištikimo bičiulio pagalbą ir atsidavimą.
S.Brundza pripažįsta nesantis toks stiprus lenktynininkas, kaip aukštų vairavimo įgūdžių pasiekę Dainius Pilipavičius ar Donatas Krasauskas, bet norėtų į juos lygiuotis. Paklaustas, o ar Brundzų pavardė jį motyvuoja, pašnekovas neslepia: be abejo, jis norėtų pasiekti tiek, kiek savu laiku nuveikė lenktynininkas, tėčio pusbrolis Stasys Brundza, buvęs ir Lietuvos, ir TSRS čempionu. Vis dėlto, jis šia giminyste nesidangsto, garsiu vardu nesinaudoja, nes, pasak Stasio, kiekvienas turi savąjį tikslą ir privalo jo siekti pats, kiek tai bekainuotų. Aplinkiniai neretai jam replikuoja, kodėl neprašo garsaus giminaičio paramos, tačiau Stasys svarsto, kad Seimo narys, ko gero, net nenutuokia apie jaunąjį lenktynininką, o jis pats nedrįsta į jį kreiptis…
Didžiausią įtaką Stasio pomėgiui turėjo kitas Brundza – Rimas, jis ir dabar jaunajam lenktynininkui padeda pagal galimybes – šiek tiek pinigėliais, labiau patarimais. Stasį paremia ir tėtis. Savo rėmėjus lenktynininkas gali suskaičiuoti ant vienos rankos pirštų. Prieš šių metų autokroso pirmenybes S. Brundza bandė ieškoti paramos Prienuose, kreipėsi į keletą potencialių rėmėjų, tačiau nesėkmingai… „Bent kas nors benzino užpiltų…“- svajoja Stasys ir svarsto, kad mainais už finansinę paramą jis galėtų savo automobilį išpuošti rėmėjų logotipais ir reklamuoti jų produkciją ar paslaugas.
Juk tiek daug paaukojusiam dėl savo svajonės nesinorėtų pusiaukelėje sustoti. Tačiau supranta, kad nebus pinigų – nebus ir startų… Atsisveikindama linkiu pašnekovui, kad jo kelyje atsirastų asmuo ar įmonė, kuriems imponuoja Stasio Brundzos aistra lenktynėms ir Brundzų giminės kovotojo dvasia.
Taigi jeigu automobiliai jūsų gyvenime ar veikloje užima ypatingą vietą – pirkite Stasio svajonę…
Dalė Lazauskienė

Rubrikoje Žmonės. Bookmark the permalink.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *