Šventėje „karaliavo“ sportas ir muzika

Šventės atidaryme buvo sugiedotas Lietuvos himnas.

Šventės atidaryme buvo sugiedotas Lietuvos himnas.

Naujosios Ūtos seniūnijos vasaros šventė „Tėviškės spalvos“ buvo skirta Lietuvos Valstybės dienai paminėti. Juk, kaip prezidentės Dalios Grybauskaitės žodžius cituodami sakė šventės vedėjai, karalius Mindaugas, pasirinkęs kelią į Europą, davė pradžią savarankiškai valstybei. Didžiuokimės mūsų istorija ir niekam neleiskime jos menkinti, saugokime laisvę, kalbą ir tradicijas. Tegul Valstybės diena sutelkia viso pasaulio lietuvius. Aukštai iškėlę trispalves, stovėdami petys į petį ir vieningu balsu giedodami himną parodykime,  jog Lietuva – brangiausia, ką turime.  
Žemaitkiemyje, bendruomenės stadione, jau nuo pietų prakaitą liejo sportininkai – vyko krepšinio, paplūdimio tinklinio, smiginio, šaškių, futbolo, kvadrato varžybos, vaikai rungėsi estafetėse „Drąsūs, stiprūs, vikrūs“. Jėgas buvo galima išmėginti ir „ūkinėse“ rungtyse – malkų bei žolės pjovime.

Bendruomenės pirmininko Vaido Kupsto rankose – Prienų rajono savivaldybės administracijos dovana – šakotis.

Bendruomenės pirmininko Vaido Kupsto rankose – Prienų rajono savivaldybės administracijos dovana – šakotis.

Krepšinio 3×3 varžybose nugalėtojais tapo „Čiobrelių“ komanda, antroje vietoje palikusi „Sugalvosiu“ (abi komandos iš Paprūdžių), trečią vietą iškovojo Balbieriškio komanda „Kolegos“. Paplūdimio tinklinio varžybose pirmąją vietą iškovojo „Žaidėjai“ iš Prienų, antrąją – Žemaitkiemio komanda, trečiąją – Žemaitkiemio „Rinktiniai“. Neatsilikdami nuo pasaulio futbolo čempionato žaidėjų, įvarčius mušė ir naujaūtiškiai. Pirmoje vietoje – komanda „Gustaitis ir Ko“ iš Jiestrakio, antroje – Žemaitkiemio „Rinktiniai“, trečioje –„Senjorai“ iš Skersabalio.
Smiginio varžybose susirungė net 34 dalyviai. Paaiškėjo, kad taikliausią ranką turi E.Lazauskas, antroje vietoje liko M.Gečionis, trečioje – D.Damijonaitytė. Prie šaškių lentų susirungė 22 žaidėjai. Nugalėjo L.Kurtinaitis, antras buvo A.Kurtinaitis, trečias – T.Ramanauskas.
Pasagos mėtymo rungtyje dalyvavo 22 dalyviai. Toliausiai pasagą numetė L.Kurtinaitis, antrą vietą užėmė – B.Kupstas, trečią – J.Gudaitis.
Estafečių „Drąsūs, stiprūs, vikrūs“ rungtis greičiausiai įveikė komanda „Nida“, antri – „Airina“.
Didelio susidomėjimo sulaukė ūkinės rungtys. Medžio pjovimas rankiniu pjūklu geriausiai sekėsi komandos „Ūsoriai“ vyrams A.Mažeikai ir J.Gudaičiui. Vos keliomis sekundėmis ilgiau rąstą pjovė „Rinktinė“ (V. Brūzga ir A.Kurtinaitis) bei trečioje vietoje likęs ,,Žemaitkiemio“ duetas (A. Bendinskas ir R. Milušauskas). Dalgiu šienauti dar daug kas moka. Tuo buvo galima įsitikinti žolės pjovimo rungtyje. Nugalėtoju pripažintas A.Kurtinaitis, antroje vietoje liko G.Blėda, trečioje –V.Kandrotienė. Šioje rungtyje dalyvavo ir Prienų rajono savivaldybės meras Alvydas Vaicekauskas, kurio pradalges teisėjai įvertino kaip švariausias, ir Naujosios Ūtos seniūnas Algis Aliukevičius, pasižymėjęs greitu pjovimu.

Net kelių rungčių nugalėtoju bei prizininku tapo Algimantas Kurtinaitis.

Net kelių rungčių nugalėtoju bei prizininku tapo Algimantas Kurtinaitis.

Šventės dalyvius sveikino Seimo narys Andrius Palionis, Prienų rajono savivaldybės meras Alvydas Vaicekauskas, administracijos direktoriaus pavaduotoja Rima Zablackienė, Naujosios Ūtos seniūnas Algis Aliukevičius. O kad visose šventėse naujaūtiškius lydėtų seniūnijos vėliava, meras seniūnui įteikė seniūnijos vėliavos kopiją.
Šventėje koncertavo Vilkaviškio rajono Gražiškių kultūros namų folkloro kolektyvas  „Gražupis“ ir Birštono pramoginės muzikos grupė „Solo plius“. Kad šventės dalyviams ir žiūrovams (ypač sportininkams) nepritrūktų jėgų, pasirūpino Žemaitkiemio krašto bendruomenė, visus vaišinusi žuviene, namine gira – D. Kurtinaitienė ir A. Lukjančiuk, medumi – K. Zujus. savo darytu sūriu ir kepta duona – D. Kupstienė. Apdovanojimais pasirūpino didelis rėmėjų būrys.
Laima Duoblienė

Rubrikoje Seniūnijose. Bookmark the permalink.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *