Ugniagesiams gelbėtojams į pagalbą atskubės pirmieji savanoriai

DSC_0387 (Large)Birželio 22 – oji tapo istorine Prienų rajono priešgaisrinės gelbėjimo tarnybos istorijoje. Nuo šios dienos ji organizuos savo veiklą, padedama atgimusių ugniagesių savanorių pajėgų.
Šia iškilminga proga pirmieji aštuoni ugniagesiai savanoriai iš Balbieriškio, Šilavoto ir Stakliškių komandų buvo iškilmingai pasveikinti Prienų rajono savivaldybėje, meras Alvydas Vaicekauskas, vicemeras Algis Marcinkevičius, administracijos direktoriaus pavaduotoja Rima Zablackienė jiems įteikė statusą patvirtinančius pažymėjimus, skiriamuosius ženklus su ugniagesių simboliais – šalmu ir sukryžiuotais kirviais, taip pat dovanėles.
Pirmuosius atkuriamos ugniagesių savanorių veiklos pažymėjimus gavo Antanas Ališauskas, Gintautas Dabulevičius, Juozas Džervus, Robertas Laukaitis, Vitas Mieldažys, Egidijus Motūza, Kęstutis Pukštas, Vitas Tamulynas.  Juos pasveikino Prienų rajono priešgaisrinės tarnybos viršininkas Jonas Radzevičius ir  Kauno APGV Prienų priešgaisrinės gelbėjimo tarnybos viršininkas Gintautas Baltrimas, Valstybinės priešgaisrinės priežiūros poskyrio viršininkas Darius Giraitis.
DSC_0417 (Large)Jų teigimu, įsigaliojęs Priešgaisrinės saugos įstatymas suteikia daugiau galimybių pasitelkti ugniagesius savanorius gaisrų gesinimo darbams jiems laisvu nuo darbo metu.  Kadangi nuolat stigo lėšų ugniagesių komandų darbo apmokėjimui, aprūpinimui būtinomis priemonėmis, buvo ieškoma sprendimų, kaip geriau organizuoti ugniagesių veiklą, nemažinant esamų priešgaisrinių komandų tinklo kaimo vietovėse.  Vis dėlto, kaip teigė abiejų tarnybų vadovai, šioje srityje dar teks daug ką nuveikti, pasimokyti gerosios savanorystės patirties iš kaimynų.
Kita vertus, pasak J.Radzevičiaus, tarp gyventojų, bendruomenėse, mokyklose, įstaigose yra svarbu vykdyti švietėjišką veiklą, supažindinti su pagrindiniais priešgaisrinės saugos reikalavimais, skleisti reikiamą informaciją. Šiame prevencijos bare laukiama savanorių paramos, įsitraukti į savanorių veiklą pakviesti ir savivaldybės vadovai. Įsitraukti į savanorystę jaunuoliai gali nuo 14 metų.
G.Baltrimo įsitikinimu, savanorystė – ne įpareigojimas „iš viršaus“ ir ne prievolė, padėti savo kaimynui ir artimam žmogui nelaimės atveju yra pareiga ir garbė.
Dalė Lazauskienė

Rubrikoje Naujienos. Bookmark the permalink.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *