Birštone lankėsi sveikatos ministras J.Požėla

Gegužės 20 dieną Birštone su oficialiu vizitu lankėsi naujasis sveikatos ministras Juras Požėla.  Ministras dalyvavo Gydytojų vadovų sąjungos išplėstiniame tarybos posėdyje, susitiko su Birštono savivaldybės mere, Tarybos nariais, Administracijos darbuotojais, sanatorijų, pirminės sveikatos priežiūros centro vadovais ir žiniasklaidos atstovais.

DSC_0148

DSC_0150Susitikimo metu ministras pristatė sveikatos srities naujienas, informavo apie tai, kad nuo liepos 1 d. visiems asmens sveikatos priežiūros įstaigų  darbuotojams 8 proc. didinami atlyginimai – tam 2016 m. iš PSDF rezervo skiriama apie 30 mln. eurų.  Ministras pasidžiaugė, kad  pagaliau priimtas sprendimas dėl Vaiko raidos centro perspektyvų – dar šiemet turėtų prasidėti naujo pastato Santariškėse statybos, į kurį įsikels šiuo metu nepavydėtinomis sąlygomis dirbantis centras. Su Birštono savivaldybės vadovais, kurorto sanatorijų atstovais, medikais Juras Požėla aptarė jiems rūpimus klausimus dėl įstaigų veiklos efektyvinimo, DSC_0141asmens sveikatos priežiūros ir sanatorinių paslaugų kokybės gerinimo, prevencinių programų finansavimo, eilių pas gydytojus mažinimo. Kalbėta apie poreikį atnaujinti kurortologinius tyrimus, peržiūrėti sanatorinio gydymo normas.

Po vizito savivaldybėje J. Požėla lankėsi renovuotame Birštono pirminės sveikatos priežiūros centre, bendravo su medikais,  pagyrė už sudarytas geras darbo ir gydymosi sąlygas. Centro direktorė Daiva Citvarienė ministrą supažindino su planais šiuo metu renovuojamame pastato korpuse steigti Slaugos ir palaikomojo gydymo skyrių.

DSC_0145Dalė Lazauskienė

Autorės nuotraukos

Rubrikoje Naujienos. Bookmark the permalink.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *