Muzikinis „Siurprizas“ – mažiems ir dideliems

Sugrįžus pavasariui ir šiltėjant orams, į Jiezno muzikos mokyklą kasmet sugrįžta ir tradicinis renginys – koncertas „Siurprizas“. Tai bene šilčiausias ir laukiamiausias koncertas, kuriame kiekvienais metais pasirodo pagrindinio muzikinio ugdymo pradinių klasių bei ankstyvojo muzikinio ugdymo programų mokiniai.

Dalia ir Nerijus KisieliaiĮ nedidelę salę, kuria mokykla draugiškai dalijasi su Jiezno gimnazijos ikimokyklinio ugdymo skyriumi, saulėtą balandžio 7-osios popietę susirinko gausus būrys tėvelių bei draugų,  kuriems savo muzikinius pasiekimus demonstravo mažieji Jiezno muzikos mokyklos atlikėjai. Puokštę nuotaikingų dainų ir muzikinių pjesių publikai dovanojo dainavimo studijos atlikėjai ir solistai, fortepijono, smuiko, gitaros ir akordeono instrumentų klasių mokiniai – solistai ir ansambliai. Kai kuriems scenoje pritarė ir pirmuosius nedrąsius žingsnius muzikoje  žengti padėjo ir jų mokytojai. Svarbu tai, jog grodami ansamblyje kartu, mokytojai sudaro sąlygas sėkmingam viešam (ypač pirmajam) pasirodymui, taip skatinamas vaikų pasitikėjimas savimi. Išlieka noras ir auga motyvacija mokytis groti ir toliau,  tobulinant muzikavimo įgūdžius ir rengiant sceninius pasirodymus ateityje.

Mažosios smuikininkės Ieva Kimbirauskaitė ir Živilė Bieliauskaitė                  Koncerto – „Siurprizo“ antroje dalyje susirinkusius klausytojus maloniai nustebino ir mokyklos muzikos mėgėjų programoje besimokančių suaugusiųjų  pasirodymas. Smuiko instrumento paslapčių laisvalaikiu besisemianti Oksana Sikorskaitė, kurios sūnus irgi mokosi Jiezno muzikos mokykloje,  muzikaliai griežė F. Šumano „Gegužės dainą“. Šeimyninio muzikavimo tradicijas tęsė ir Dalios bei Nerijaus Kisielių duetas, pritariant gitara jausmingai atlikęs V. Kernagio ir D. Laukaitytės dainą „Milžinai“ ir S. Nėries žodžiais parašytą liaudies dainą „Kaip ir tas vėjas“, kuri, atrodytų, klausytojus bent mintimis nejučia nuskraidino į tikrąjį pavasarį…

Dainuoja Urtė ŠvenčionytėDalios balsas skambėjo ir jai atliekant populiariąją G. Jautakaitės „Viešpaties leliją“. Smagu, jog Dalia ir Nerijus, diplomuoti menininkai, Vilniaus Dailės akademijos absolventai,  mūsų mokyklą lanko, muzikuoja ir koncertuoja renginiuose jau ne pirmus metus. Dalia mokosi dainavimo ir groja fortepijonu, jos vyras Nerijus, paskatintas žmonos, taip pat įstojo į muzikos mokyklą bei tobulina vokalo ir skambinimo gitara įgūdžius.

                 Koncertą vedusi mokyklos l.e.p.direktorė Aida Pūraitė padėkojo susirinkusiai publikai už dėmesį bei šiltus plojimus ir pakvietė mažuosius atlikėjus pasivaišinti saldžiomis dovanėlėmis, kurių jie nusipelnė už įdėtas pastangas. Po koncerto mokytojų kolektyvas mielai vaišinosi skaniu tortu, kurį kaip padėką už jų nuoširdų kasdienį darbą su vaikais dovanojo Jiezno bendruomenės atstovė Augenija Stoškuvienė.

                Tikimės, jog ateityje šiame pradedančiųjų bei kituose koncertuose sulauksime ir dar gausesnio muzikuojančių dalyvių būrio. Jiezno muzikos mokykla, bendradarbiaudama su Stakliškių gimnazija, nuo šių mokslo metų neformaliojo vaikų švietimo ir muzikinio ugdymo paslaugas teikia ir Stakliškėse. Stakliškių gimnazijos patalpose dirba ir jaunuosius muzikos talentus ugdo mūsų mokyklos pedagogai, todėl smagu, jog mūsų muzikinės tradicijos nuo šiol sėkmingai gyvuos ne tik Jiezne, bet ir Stakliškėse.

                                                                                Jiezno muzikos mokyklos informacija

Rubrikoje Bendruomenės. Bookmark the permalink.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *