„Visada smagu sugrįžti“

R. Budbergytė J. Marcikevičiaus bibliotekoje. Foto O. Valkauskienės  (12)Praėjusį ketvirtadienį Prienuose ir Birštone lankėsi Europos Sąjungos Audito rūmų narė Rasa Budbergytė. Ji diskutavo su Prienų globos namų gyventojais ir darbuotojais, bendravo su Prienų Justino Marcinkevičiaus viešosios bibliotekos skaitytojais ir Birštono Carito bendruomenės namuose susirinkusiais birštoniškiais, susitiko su Prienų ir Birštono savivaldybių merais Alvydu Vaicekausku ir Nijole Dirginčiene.
Visų susitikimų metu daugiausia buvo kalbama apie tai, ar, Lietuvai esant Europos Sąjungos nare, lietuviai tikrai jaučiasi europiečiais. Žinoma, kiekvienoje auditorijoje buvo paliečiami susirinkusiems aktualesni klausimai. Pavyzdžiui, Globos namuose daugiau buvo diskutuota apie pensijų ir pašalpų sistemą, sveikatos apsaugą, bibliotekoje ir Birštone daugiau paliestos švietimo problemos. Kurorte taip pat pasikeista nuomonėmis dėl daugiabučių namų, kuriuose būstus galėtų nuomotis jauni žmonės, statybos ir kitais klausimais. Pasibaigus susitikimams, Audito rūmų narė sakė, kad jai buvo labai svarbu išgirsti žmonių nuomonę, o ir sugrįžti į gimtą kraštą – visada smagu.
Ypač šiltas ir jaukus susitikimas vyko Prienų bibliotekoje. Čia į susitikimą su Rasa Budbergyte buvo atėjusių ir jos mokytojų iš „Žiburio“ gimnazijos, ir bendraklasių, ir tėvų kaimynų.
Gerbiama kraštietė mielai atsiliepė į bibliotekos direktorės Daivos Čepeliauskienės kvietimą ir sutiko tapti akcijos „Atrask vaikystės biblioteką“ dalyve. Šios akcijos iniciatorė yra Nacionalinė Mažvydo biblioteka, pakvietusi aktyvius ir visuomeniškus žmones grįžti į savo vaikystės bibliotekas ir prisidėti prie bibliotekos vykdomų veiklų, priartėti prie vietos žmonių ir su jais pasidalinti savo žiniomis bei patirtimi.
Taigi Prienų Justino Marcinkevičiaus viešoji biblioteka taip pat jau gali džiaugtis, turėdama globėją.
Netrukus bibliotekoje bus įrengta ir „Globėjo knygų lentyna“, kurioje bus sudėtos ir pirmojo susitikimo metu Rasos Budbergytės padovanotos knygos.
Gerbiama kraštietė Rasa lankėsi ir mūsų laikraščio redakcijoje. Interviu su ja apie darbą Liuksemburge, nūdienos aktualijas ir ateities planus – šeštadienio „Gyvenime“.

„Gyvenimo“ informacija

Rubrikoje Naujienos. Bookmark the permalink.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *