Prienų rajono pieno gamintojai pradėjo ruoštis mitingui

DSC01891 (Large)Prienų rajono ūkininkai, susirinkę į išplėstinį posėdį, nutarė prisijungti prie kitų šalies pieno gamintojų ir dalyvauti mitinge, kurį kovo 30 dieną ketinama organizuoti prie Žemės ūkio ministerijos.
-Jei nebus įgyvendinti Jonavoje vykusiame suvažiavime pareikšti reikalavimai, mitingas bus organizuojamas, – sakė Prienų rajono ūkininkų sąjungos pirmininkas Martynas Butkevičius, vadovavęs posėdžiui, nes Lietuvos pieno gamintojų asociacijos tarybos pirmininkas Jonas Vilionis tuo metu, kai situaciją aptarinėjo prieniškiai, Vilniuje susitikinėjo ir derėjosi su šalies vadovais.
M. Butkevičius priminė rezoliucijoje išdėstytus reikalavimus ir sakė, kad Žemės ūkio ministerija jau žada skirti maždaug 18 mln. eurų, o kad būtų skiriama daugiau pinigų, tam turi pritarti Europos Komisija.
Prienų rajono pieno gamintojai kalbėjo apie tai, kad reikia derėtis ir su pieno perdirbėjais, nes supirkimo kainos ir toliau mažėja. Buvo siūloma visiems susitarti ir kelias dienas visiškai neparduoti pieno. Tačiau, M.Butkevičiaus nuomone, tuo nieko nebūtų pasiekta, nes perdirbėjai tik apsidžiaugtų.
DSC01885 (Large)Ūkininkams nerimą kelia tai, kad supirkėjai iš Lenkijos perka viską iš eilės: veršius, karves, mėsinius galvijus, pašarus. Manoma, kad Lietuvos prekybos centruose netrukus atsiras dar daugiau pigesnės lenkiškos produkcijos. O tai, pasak ūkininkų, supirkėjams leis dar labiau sumažinti kainas. Vėliau seks ir grūdų supirkimo kainų kritimas.
Planuojama, kad į mitingą iš visos Lietuvos bus suvežta ir per šimtą karvių. M.Butkevičius prašė ūkininkų pasiūlyti tam tinkamus gyvulius. Karvė turi būti nemelžiama, įpratusi būti vedžiojama. Pasibaigus mitingui, gyvuliai namo negrįš, o bus priduoti mėsos supirkėjams.
Kiek truks mitingas, nežinoma. Planuojama, kad jis baigsis tuomet, kai bus susitarta dėl visų reikalavimų.
Posėdžio metu Prienų rajono pieno gamintojai išrinko organizacinį komitetą, kurio nariai koordinuos pasiruošimą, rūpinsis mitingo dalyvių nuvykimu, parvykimu, maitinimu ir kitais klausimais.
Jei mitingas neduos laukiamų rezultatų, ketinama su technika išvažiuoti į kelius.
Laima Duoblienė

Rubrikoje Redakcijos skiltis. Bookmark the permalink.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *