„ŽIEMOS ATSPINDŽIAI“ – 2016

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Trečią kartą Nemuno kilpų regioninio parko direkcijos Birštono lankytojų centre vyko tradicinis Birštono meno mokyklos jaunųjų menininkų darbų parodos „Žiemos atspindžiai“ atidarymas.

Paroda tradiciškai atidaroma vasario mėnesį ir veikia iki kovo vidurio. Šiais metais parodai darbus pateikė ir patys mažiausieji, ir vyresni Meno mokyklos ugdytiniai. Dažniausiai visada kyla klausimas, kaip nupiešti žiemą, jeigu nėra sniego, tačiau šių metų žiema parodė savo nagučius, matėme ir šaltuko, ir sniegučio, ir turėjome galimybę pagloboti paukštelius ir žvėrelius. Gal Būt todėl ir moksleivių piešiniuose, be įprastų baltų ir mėlynų spalvų atsirado geltonos ir raudonos spalvos. Žiemos atspindžiuose moksleiviai mato ne tik Senius besmegenius, bet ir ant šakelių tupinčius paukštelius, languose išraižytus įvairiausius raštus. Vaikai ilgisi žiemos ir jos teikiamų pagundų. Kartais pamirštamas kandantis šaltukas, nes patyrimas statant Besmegenį, važinėjantis rogutėmis nuo kalniuko ar sniego angelų darymas sniege suteikia daug smagių akimirkų. Tokias svajones moksleiviai ir piešia savo piešiniuose. Jau antrus metus vasario mėnesį vyksta ir Birštono meno mokyklos Dizaino studijos darbų paroda. Šiais metais galima pasidžiaugti paveikslais iš gamtinių medžiagų, kurie demonstruojami Birštono lankytojų centro parodų salėje.

Parodų atidarymo metu jaunieji dailininkai parodė kartu su mokytoja Egle sukurtą spektaklį „Besmegenio sapnas“. Spektakliui lėles pasigamino patys aktoriai. Džiugu, kad Meno mokykloje mažieji ne tik mokosi piešti, lipdyti, kurti, bet ir vaidinti. Kviečiame visus paskubėti ir apžiūrėti šias dvi gražias moksleivių parodas. O tėvelius pasidžiaugti savo vaikų darbeliais, juk kai kuriems tai pirma, o kas žino gal ir paskutinė paroda.

Parodos veiks iki kovo 10 dienos.

 NKRP vyr. specialistė
Ramutė Milušauskienė

Rubrikoje Kultūra. Bookmark the permalink.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *