Prienų ,,Žiburio“ abiturientų 92-osios laidos Šimtadienis

DSC_0120Naudokitės proga – džiaukitės kiekviena diena, kiekviena pamoka mokykloje, siekite geriausų rezultatų, neatsisakykite progos prieiti prie kreida ištepliotos mokyklinės lentos, atsidžiaukite mokykliniais vadovėliais, prirašykite visus neišnaudotus sąsiuvinius, nes daugiau to, kaip bebūtų gaila, negalėsite padaryti. Tokie žodžiai vasario 26 dieną, likus šimtui dienų iki finišo tiesiosios, buvo skirti ,,Žiburio“ gimnazijos 92-tajai abiturientų laidai.

Šimtas dienų, šimtas žingsnių, šimtas gerų mokyklinių akimirkų… Visa tai dar laukia mūsų gimnazijos abiturientų, tačiau grakštus, jausmingas bei labai gražus Šimtadienio šokis būtent tądien jau buvo sušoktas ir jis, deja, jau nepasikartos. O kad abiturientams nebūtų taip liūdna, ,,Žiburio“ gimnazijos direktorė Irma Šneiderienė paguodė juos iškalbingais žodžiais, prie jos sveikinimų prisidėjo ir gausus būrys svečių, kurie šventės „kaltininkus“ pasveikino nuoširdžiais linkėjimais ir dovanų „kalnu“. Sveikino Prienų rajono savivaldybės meras Alvydas Vaicekauskas ir administracijos direktorius Egidijus Visockas, Švietimo skyriaus vedėjas Rimvydas Zailskas, Lietuvos Respublikos Seimo nariai Andrius Palionis ir Vytautas Kamblevičius, Lietuvos pieno gamintojų asociacijos tarybos pirmininkas Jonas Vilionis.

Abiturientus nuotaikingu mini spektakliu pradžiugino ir gimnazijos Mokinių seimo atstovai, kurie taip pat padėkojo abiturientams už darbą seime. Užaugusius mokinius pasveikino ir palinkėjo viso ko geriausio pradinių klasių mokytojos. Tik jos sugebėjo pačius pirmuosius metus mokykloje paversti nepamirštamais vaikystės džiaugsmais.

Kaip ir visada, ketvirtokus sveikino būsimi abiturientai. Šie nuotaikingu muzikiniu spektakliu dvyliktokams priminė šimto dienų svarbą ir įteikė laikrodį, kuris ne tik rodys laiką iki egzaminų, bet ir nuotaikingomis melodijomis primins visą praleistą laiką mokykloje.

Po visų širdžiai mielų sveikinimų abiturientai svečius pradžiugino Šimtadienio spektakliu, kuriame atskleidė ne tik savo vaidybinius, bet ir vokalinius sugebėjimus. Muzikiniame spektaklyje abiturientai bandė įsivaizduoti, kaip viskas gali atrodyti, kai visiškai savarankiški, be niekieno pagalbos įžengs į platųjį didžių galimybių ir pasirinkimų pasaulį. Spektaklio scena ne kartą virto nepamirštamų nuotykių ir įvykių vieta: baras, autobusas, traukinys, jūra, butas, kariuomenė ir begalė kitų vietovių, kuriose apsilankė pagrindinis spektaklio veikėjas Vytautas.

Po nuotaikingo spektaklio abiturientų tėvai savo vaikams linkėjo, kad visi keblumai visada susiklostytų gerai, kaip ir tame spektaklyje. Tėvų komiteto pirmininkė Dalė Zagurskienė jau užaugusius vaikus sveikino jautriais žodžiais ir dėkojo ne tik vaikams, kurie pavyzdingai siekė mokslo vaisių, bet ir mokytojams, kurie abiturientus mylėjo ir mokė kaip savo vaikus.

Šimtadienis baigėsi, tačiau šimtas dienų dar tik prasidėjo. Todėl prie visų gražių sveikinimų prisidedame ir mes, Prienų ,,Žiburio“ gimnazijos jaunųjų žurnalistų būrelio ,,Salve“ nariai. Linkime, kad kiekviena diena iki didžiojo išbandymo būtų tokia, kurios nepamirštute niekada. Šypsokitės, juokitės, džiaukitės paskutiniu šimtu dienų gimnazijoje!

Eglė Zujūtė

Nuotraukos gimnazistės Miglės Kazlauskaitės ir Romos Sinkevičiūtės

 

Rubrikoje Mokyklų gyvenimas. Bookmark the permalink.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *