Vasario 16-oji mūsų širdyse

DSC_0533Vasario 16 – oji – išskirtinė šventė Lietuvai. Nuo pat 1918-ųjų – tai kiekvienam lietuviui brangi data, primenanti valstybės tradicijas, įpareigojanti saugoti ir puoselėti laisvės viltį.
Minint šią iškilią datą, Šilavoto laisvalaikio salėje vyko minėjimas – koncertas „Vasario 16-oji mūsų širdyse“. Visiems darniai sugiedojus valstybės himną, apie Vasario 16-osios svarbą mūsų tautos istorijai papasakojo Šilavoto pagrindinės mokyklos istorijos mokytoja metodininkė Daiva Jakučionienė. Išsamus ir įdomus pranešimas priminė svarbius to meto įvykius ir žmones, kurių dėka buvo pasirašytas Nepriklausomybės aktas, lėmęs Lietuvos valstybės ateitį.
DSC_0535Šventinį koncertą dainomis ir eilėmis apie Lietuvą pradėjo Šilavoto laisvalaikio salės folkloro grupė „Akacija“. Lietuvos Valstybės atkūrimo dienos proga susirinkusius sveikino Šilavoto seniūnijos seniūnė Neringa Pikčilingienė. Koncertinę programą ir skambias dainas šventės dalyviams dovanojo Pakuonio laisvalaikio salės folkloro grupė „Obelėlė“ (vad. Renata Žibienė). Koncerto pabaigoje nuskambėjo palinkėjimas išlaikyti ypatingą ryšį su savo gimtuoju kraštu, puoselėti bendrumo jausmą, pagarbą ir meilę savo Tėvynei bei vienas kitam.

 Saulė Blėdienė
Šilavoto laisvaalikio salės
kultūrinių renginių organizatorė

Rubrikoje Seniūnijose. Bookmark the permalink.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *