Sveiki sugrįžę į Pakuonio mokyklą

10550073_762442030557029_9160638820313429051_oNuaidėjo mokyklinio valso garsai. ir Pakuonio pagrindinėje mokykloje prasidėjo buvusių mokinių, mokytojų ir vadovų susitikimas. Tai tarsi pirmoji repeticija prieš laukiamą 200 metų sukaktį. Pasiilgę vaikystės, svečiai su džiugesiu stebėjo mokinių koncertą, įdėmiai klausė direktorės Audronės Vaicekauskienės sveikinimo ir mokyklos veiklos pristatymo. Visi šypsojosi iš jau primirštomis uniformomis pasipuošusių renginio vedėjų „mokinukių“ Renatos B. ir Giedrės K. išdaigų. Žiūrovai buvusios tiesiog sužavėti, kai į sceną įžengė būrys trumpom kojinaitėm, sijonėliais, baltom palaidinukėm ir dideliais kaspinais pasipuošusių „mergaičiukių“, vadovaujamų kultūros darbuotojos Renatos Žibienės. Smagu klausytis jų žaismingų dainų dainelių, humoro. Šios dainininkės yra buvę mūsų mokinės, o dabar vaikų mamos, mokytojos. Smagias užduotis turėjo spręsti ir svečiai. Įspūdingas renginys tęsėsi.

Gėlės, mokyklos himnas… Ir visi pasklido po pagražėjusias mokyklos erdves. Džiugino didžiulės fotografijų parodos muziejuje ir koridoriuje, kvietė buvusios mokinės tautodailininkės Ramutės Gylienės tapybos paroda. Pokalbiai, prisiminimai, prisiminimai… Visur: koridoriuose, muziejuje, prie arbatos puodelio, atsisveikinant…

Miela mūsų mokykla. Net po dešimt dabartinių darbuotojų yra sėdėję šios mokyklos suoluose. O svečiai čia visada laukiami. Atvykite… Visi pradėsime ruoštis gražiam mokyklos jubiliejui, kuris laukia 2019-aisiais. Mūsų Mokyklai sukaks 200 metų. Visus, kurie turi įdomių, senų, nuotraukų ar įvairių žinių apie mokyklą, prašytume leisti jomis pasinaudoti mokyklos muziejui. Padarytume kopijas ir grąžintume. Galima siųsti į mokyklą paprastu arba elektroniniu paštu mokykla@pakuonis.prienai.lm.lt , asmeniniu:o.zm.pakuonis@gmail.com, facebook Pakuonio mokyklos kraštotyros muziejus.

Ona Zmejauskienė

Nuaidėjo mokyklinio valso garsai ir Pakuonio pagrindinėje mokykloje prasidėjo buvusių mokinių, mokytojų ir vadovų…

Posted by Pakuonio mokyklos kraštotyros muziejus on 2016 m. vasario 17 d.

Rubrikoje Bendruomenės. Bookmark the permalink.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *