Prienai pradeda įgyvendinti naują įvaizdžio idėją

herb

Šv. Jurgio skulptūrėlė iš tautodailės rinkinių.

Tikriausiai dažnas iš mūsų puikiai apibūdintų Prienų herbą – raitas šv. Jurgis, smeigiantis ietimi drakoną. Ar galite patikėti, kad šiemet sukanka net 225 metai, kai Prienams buvo suteiktos laisvojo miesto teisės, kartu ir herbas, o taip pat – jau 20 metų, kai Prienų miesto istorinis herbas buvo atkurtas?
Yra pasakojama, kad šv. Jurgio nudurtas drakonas simbolizavo blogį, tad ar ne pats metas Prienuose pradėti gerojo drakono istoriją? Kviesdama ir mūsų krašto gyventojus, ir Prienus lankančius turistus domėtis Prienais, rajono įvaizdžio grupė, vadovaujama mero patarėjos Jūratės Zailskienės, pradeda įgyvendinti idėją „Pažadink gerąjį drakoną“.
Kas paskatino prabusti Prienų krašte gerąjį drakoną? Koks jis – žalias ar mėlynas? Jau visas drakonas ar dar tik drakoniukas? Kur jo mėgstamiausia vieta Prienuose? Atsakymų į šiuos ir kitus klausimus ieškosime pasitelkdami Prienų rajono mokyklų mokinius – įvaizdžio grupė juos pakvies dalyvauti konkursuose ir kurti legendas apie gerąjį Prienų drakoną, piešti drakono eskizus.
Kad idėja taptų tikrove, pagal mokinių sukurtą legendą ir eskizus Prienuose „apsigyvens“ įvairiausi drakonai – bus laimę nešančių, bus linksmų, o gal net ir padykusių drakonų. Bus didelių drakonų, bus ir labai mažų drakoniukų, kurie žaismingai slėpsis nuo turistų  Prienų miesto lankytinuose objektuose. Vargiai beatsiras toks, kuris pagal parengtą žemėlapį suradęs vieną ar net ir visus drakonus, nenorės su jais fotografuotis, filmuotis ar tiesiog pasidžiaugti.
Kas iš to mums visiems? Žaismingesnė kasdienybė, daugiau galimybių pritraukti turistus. Tikime, kad į Prienų krašto vasaros šventę birželio 4 d. jau atkeliaus bent pats pirmasis drakonas, po to – ir daugiau… Sekite mūsų naujienas!
Prienų r. savivaldybės informacija

Rubrikoje Savivalda. Bookmark the permalink.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *