Vyšniūnų bendruomenės Užgavėnių šventė kartu su garsiąja Pivašiūnų kaimo kapela

Siautulingai palydėjo žiemą žiemužę Vyšniūnų bendruomenė. Persirengėliai triukšmingai šoko, dūko, linksminosi iki valios, trypė žiemą ir vijo ją iš kiemo kartu su šauniąja Pivašiūnų kaimo kapela. Kad būtų jėgų, sočiai Užgavėnių dalyviai prisivalgė blynų, karštos žirnienės. Veiklos užteko ir mažiems, ir dideliems. Patys aktyviausi šventės dalyviai nelaukdami į žaidynių sūkurį. Tradiciškai vienu išskirtiniausių Užgavėnių akcentu tapo Kanapinio ir Lašininio kova. Varžovą įveikęs Kanapinis pranešė imantis valdžią ir paskelbė, kad nuo rytojaus nevalia liesti riebių ir sočių patiekalų. Nuo Morės pradėję kilti tiršti dūmai pranešė apie šventės pabaigą lauke, o vėliau renginys persikėlė į bendruomenės salę, kur dar ilgai sukosi persirengėlių poros, skambant gražioms Pivašiūnų kaimo kapelos muzikantų melodijoms ir dainoms.

Už šaunią, linksmą, siautulingą Užgavėnių šventę dėkojame bendruomenės pirmininkei Daliai Vertinskienei, Vyšniūnų seniūnaičiui Juozui Majauskui, Pivašiūnų kaimo kapelos muzikantams.

Už paramą Užgavėnių šventei dėkojame naminių šakočių IĮ „Eulanta“ savininkei Jolantai Kazlauskienei. Ačiū visiems Užgavėnių šventės dalyviams.

 Vyšniūnų Bendruomenės narė

Nijolė Ivanovienė

Rubrikoje Bendruomenės. Bookmark the permalink.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *