MŪSŲ TIKSLAS – BŪTI KASDIENIU JŪSŲ ŪKIO PARTNERIU!

Prienų r. biuro konsultantai iš kairės: Vilma Kazlauskienė, Eglė Navickaitė - Brazaitienė, Lina Simonaitienė, Saulius Kavaliauskas, Ona Kascenienė, Mindaugas Norkevičius, Antanina Sinkevičienė.

Prienų r. biuro konsultantai iš kairės: Vilma Kazlauskienė, Eglė Navickaitė – Brazaitienė, Lina Simonaitienė, Saulius Kavaliauskas, Ona Kascenienė, Mindaugas Norkevičius, Antanina Sinkevičienė.

Lietuvos žemės ūkio konsultavimo tarnyba jau trečią dešimtmetį kuria ir plėtoja visą šalį apimančią žemės ūkio konsultavimo sistemą. Siekia, kad žemdirbiams būtų prieinama informacija ir paslaugos, kurios skatina ūkiuose diegti inovacijas, užtikrina efektyvų technologijų taikymą ir atitikimą keliamiems reikalavimams.
Pusšimtyje Konsultavimo biurų, įsteigtų visoje Lietuvoje, dirba daugiau nei 400 darbuotojų. Konsultuojama ūkio apskaitos, ekonomikos, augalininkystės, gyvulininkystės, miškininkystės, darbų saugos klausimais, vykdomi periodiniai žemdirbių mokymai. LŽŪKT Prienų r. konsultavimo biure šiuo metu dirba septyni patyrę konsultantai, konsultuojantys – ūkio apskaitos, ekonomikos, gyvulininkystės, darbų saugos klausimais.
Ūkio apskaitos paslaugas teikia Vilma Kazlauskienė, Eglė Navickaitė-Brazaitienė, Lina Simonaitienė, Mindaugas Norkevičius – konsultantai akredituoti, nuolat keliantys savo profesinę kvalifikaciją, puikiai išmanantys žemės ūkio apskaitos specifiką. Ūkininkams labai svarbu, kad jų duomenys būtų apsaugoti. Galime Jus nuraminti, visi ūkių apskaitos duomenys yra archyvuojami LŽŪKT interneto serveriuose, užtikrintas jų saugumas ir konfidencialumas. Apskaitos tvarkymo paslauga apdrausta civilinės profesinės atsakomybės draudimu.
Į Prienų rajono konsultavimo biurą dėl apskaitos gali kreiptis ne tik stambius ūkius turintys ūkininkai, bet ir tie ūkininkai, kurių ūkiuose finansinių operacijų nėra daug, bet jie yra PVM mokėtojai, turi deklaruoti pajamas ir sumokėti gyventojų pajamų mokestį.
Jei planuojate pasinaudoti Lietuvos kaimo plėtros 2014–2020 m. programos parama, ekonomikos konsultantė Ona Kascenienė parengs Jums verslo projektą, užpildys paraišką ES paramai gauti, administruos projektą jo įgyvendinimo metu. O. Kascenienė turi daug ES paramos projektų rengimo patirties, žino naujausius reikalavimus, nuolat kelia savo kvalifikaciją. Verslo planai yra rengiami specializuota, nuolat atnaujinama ir vieninga kompiuterine programa, užtikrinančia klientų duomenų saugumą.
Norint, kad laikomi gyvuliai būtų sveiki ir produktyvūs, reikia pasirūpinti jų gerove, įsitikinti, kad jiems duodamas pašaras subalansuotas ir atitinkantis jų poreikius. Gyvulininkystės konsultantė Antanina Sinkevičienė įvertins ūkyje turimų pašarų kiekį ir kokybę, išanalizuos skirtingų gyvulių grupių produktyvumą ir poreikius, parengs šėrimo planą. Be to, konsultantė stebės gyvulių produktyvumo kitimą, analizuos priežastis ir ras kritinius taškus, dėl kurių nepasiekiamas lauktas rezultatas. Ji pateiks išvadas ir rekomendacijas, kaip išvengti šėrimo klaidų užtikrinant santykį tarp gyvulių sveikatingumo, produktyvumo didinimo ir ekonomiško pašarų panaudojimo.
Žemės ūkio veikla yra viena iš pavojingiausių, čia nuolat įvyksta daug nelaimių – ir ūkininkų ūkiuose, ir žemės ūkio bendrovėse. Biuro vadovas inžinierius konsultantas Saulius Kavaliauskas specializuojasi darbuotojų saugos srityje. „Mes konkrečiai gilinamės į vieną, siauresnę sritį – žemės ūkio veiklą, jos specifiką ir žvelgdami į aplinkybes, į įvykusius nelaimingus atsitikimus, jų priežastis – ruošiame atitinkamą norminę dokumentaciją ūkininkams, kurie toliau gali instruktuoti savo darbuotojus. Taip pat, aišku, mes teikiame paslaugas ir ūkyje – įvertiname ūkio darbo priemones, jų būklę, tikriname darbo vietas, darbo aplinką. Pagal susitarimą su ūkininku vykstame ir instruktuojame jo darbuotojus.“,– teigia biuro vadovas.
Esant poreikiui – žemdirbius aptarnauja skirtingų specializacijų konsultantai iš kitų šalies rajonų.
Laukiame Jūsų LŽŪKT Prienų r. konsultavimo biure – Laisvės a. 4, tel. (8 319) 53 856.
Dirbame, kad Jums būtų lengviau!

Rubrikoje Žemės ūkis. Bookmark the permalink.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *