Erasmus+ strateginių partnerysčių projekte – ypatingas dėmesys profesionaliam ir šiuolaikiškam mokymui

Logo 1[spalvotas]Sausio 18–22 dienomis Prienų rajone lankėsi Erasmus+ projekto „Geras mokymas pažadina gerą mokymąsi“ partneriai iš Italijos Sasario savivaldybės (Sardinija). Šiame projekte dalyvauja „Žiburio“ gimnazija, „Ąžuolo“ progimnazija, Revuonos pagrindinė mokykla, PŠC, PPT, Prienų rajono savivaldybės administracijos Švietimo skyrius. Projekto veiklomis bus siekiama suburti besimokančių profesionalų komandą iš švietimo padalinio, švietimo pagalbos įstaigos (švietimo centro) ir mokyklų atstovų, kuri parengtų ir išbandytų mokymosi  paradigmos diegimo pamokoje modelį, padedantį stiprinti mokinių mokymosi motyvaciją.

DSC_0077

Sausio 21 dieną, ketvirtadienį, svečiai iš Italijos atvyko į Prienų „Žiburio“ gimnaziją. Ketvirtadienis buvo ketvirtoji jų viešnagės diena. Gimnazijoje svečius pasitiko mūsų gimnazijos choras. Choras atliko lietuvių liaudies sutartines,  nuotaikingai įtraukdamas ir svečius, kad šie galėtų geriau pažinti lietuvių kalbą, kultūrą.

Projekto koordinatorė gimnazijoje, direktorė Irma Šneiderienė svečiams parodė filmuką apie mūsų mokyklą, pristatė mokyklos filosofiją, mokyklos struktūrą, papasakojo apie mūsų mokykloje vykdomas veiklas, apie tai, kaip mokiniai motyvuojami įsitraukti į mokyklos veiklą, bei atsakė į kitus svečiams rūpimus klausimus.

Tą pačią dieną svečiai iš Italijos stebėjo po dvi pamokas: anglų kalbos, istorijos, muzikos, kūno kultūros pamokas, integruotas geografijos ir ekonomikos, muzikos ir dailės pamokas.

Po pietų italai lankėsi Rumšiškių liaudies buities muziejuje, dalyvavo edukacinėje programoje, kur buvo pristatyti lietuvių liaudies papročiai.

 Liucija Ališauskaitė

Nuotraukos Miglės Buzaitės, Jovilės Jakonytės

Sausio 18–22 dienomis Prienų rajone lankėsi Erasmus+ projekto „Geras mokymas pažadina gerą mokymąsi“ partneriai iš…

Posted by Laikraštis „Gyvenimas“ on Wednesday, January 27, 2016

Rubrikoje Mokyklų gyvenimas. Bookmark the permalink.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *