Pasakų pasaulyje visuomet įdomu

 

Konkurso laureatai ir specialiųjų prizų laimėtojai.

Konkurso laureatai ir specialiųjų prizų laimėtojai.

Jau vienuoliktą kartą Prienų rajono 5 – 10 klasių mokiniai buvo pakviesti dalyvauti kūrybos konkurse „Kuriame pasaką“.
Šiais metais konkursui buvo pateiktos 59 pasakos, sukurtos 53 kūrėjų iš aštuonių rajono mokyklų. Baigiamojoje konkurso šventėje dalyvavo ne tik pasakų kūrėjai, juos konsultavę mokytojai, vertinimo komisijos nariai ir organizatoriai, bet ir svečiai: Seimo narys Vytautas Kamblevičius, „Ąžuolo“ progimnazijos direktorė Irena Tarasevičienė, konkurso rėmėjai.
Šventę pradėjo „Ąžuolo“ progimnazijos Žodžio teatro jaunieji aktoriai (vadovė mokyt. Irena Drižilauskienė), kurie scenoje parodė improvizaciją Martyno Vainilaičio poemos „Bruknelė“ tema.
– Jūsų pasakų pasaulyje – labai daug gerumo, grožio, triumfuoja meilė, draugystė, nėra vietos skausmui, blogiui, neteisybei, – vertindama šeimininkų kūrybą sakė komisijos narė „Revuonos“ pagrindinės mokyklos mokytoja Vytautė Kurtovienė.
Ji taip pat pastebėjo, kad kai kuriems pasakų kūrėjams pritrūko fantazijos – idėja buvo gera, tačiau ji neišplėtota, kai kurios pasakos labai nenuoseklios, kai kurių – skurdus žodynas. Linkėdama toliau kurti, V.Kurtovienė patarė kuo daugiau skaityti, o rašant nepamiršti susidaryti planelio, atsirinkti, kurie personažai ir įvykiai svarbiausi, o kurie yra šalutiniai, sugalvoti įtakingą pabaigą ir vėliau pasaką ne iš karto siųsti į konkursą, o dar ne kartą tobulinti, šlifuoti.

Konkurso „Kuriame pasaką“ baigiamojoje šventėje dalyvavę jaunieji kūrėjai, jų mokytojai, vertinimo komisijos nariai, svečiai ir organizatoriai.

Konkurso „Kuriame pasaką“ baigiamojoje šventėje dalyvavę jaunieji kūrėjai, jų mokytojai, vertinimo komisijos nariai, svečiai ir organizatoriai.

Vertinimo komisijos narys „Ąžuolo“ progimnazijos mokytojas Justinas Jonyka kai kuriose konkursui pateiktose pasakose pasigedo personažų kaitos. Jo teigimu, kai kuriose, gražiai pradėtose pasakose, vėliau siužetas „nulūžta“. Jis džiaugėsi, kad mokiniai nagrinėjo amžinas ir svarbias problemas: teisingumo, socialinės nelygybės.
– Jūsų sukurti personažai drąsūs, idealistai, pasiryžę aukotis. Manau, kad šie dalykai jums svarbūs, todėl tikiu, kad užaugsite gerais žmonėmis ir vadovausitės šiais kriterijais, – vylėsi mokytojas J.Jonyka.
Kad pasakų niekada nebūna gana, įrodė konkurso dalyviai, pasiskirstę grupelėmis ir per trumpą laiką sukūrę smagių pasakų.
Padėkomis bei dovanėlėmis buvo apdovanoti visi konkurso dalyviai, o dvylikai laureatų atiteko Prienų rajono savivaldybės Švietimo skyriaus diplomai bei saldieji prizai, kuriuos įteikė rėmėjų atstovai Marius ir Deividas Dargužiai. Laureatais tapo: Arnas Ežerskis, Erikas Simanaitis (Išlaužo pagrindinė mokykla), Eglė Zujūtė („Žiburio“ gimnazija), Eimantas Vaičiūnas, Emilija Biesevičiūtė, Ernestas Šliužas, Ieva Žiobaitė, Karolis Lukošius („Ąžuolo“ progimnazija), Edvinas Laukaitis, Karina Žilinskaitė („Revuonos“ pagrindinė mokykla), Monika Vasiliauskaitė  (Veiverių Tomo Žilinsko gimnazija).
Vytauto Kamblevičiaus paramos fondo prizai buvo įteikti „Žiburio“ gimnazistei Eglei Zujūtei, Išlaužo pagrindinės mokyklos septintokei Miglei Puriuškytei ir „Revuonos“ pagrindinės mokyklos dešimtokei Karolinai Banionytei. Knygyno „Pegasas“ specialiuoju prizu už pasaką „Keistas sapnas“ buvo apdovanotas Išlaužo pagrindinės mokyklos šeštokas Arnas Ežerskis. Keramikės Aušros Deltuvienės prizas už pasaką „Svajonės pildosi” atiteko „Revuonos” pagrindinės mokyklos šeštokei Adrijai Jonykaitei. Konkurso globėja „Ąžuolo“ progimnazijos direktorės pavaduotoja Vida Zdanienė apdovanojo tris pasakas konkursui pateikusią Karoliną Banionytę iš „Revuonos“ pagrindinės mokyklos ir Gretą Krušinskaitę iš Veiverių Tomo Žilinsko gimnazijos. A.Dargužio komercinės  įmonės prizas buvo įteiktas „Ąžuolo“ progimnazijos penktokui Pauliui Sabanskiui už pasaką „Robotukas“.
Gaila, kad į šventę dėl nustatytų mokyklinių autobusų grafikų negalėjo atvažiuoti visi dalyviai, tačiau organizatoriai pažadėjo, kad visi apdovanojimai ir prizai mokinius pasieks iki Kalėdų.
Organizatoriai – „Ąžuolo“ progimnazija ir Prienų švietimo centras – dėkoja dideliam būriui rėmėjų, padėjusių surengti šventę.
Laima Duoblienė

Rubrikoje Mokyklų gyvenimas. Bookmark the permalink.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *