Pirmenybių debiutantė – „Dvariuko“ komanda

GKPPristatome šio sezono komandas

2015-2016 m. „Gyvenimo“ laikraščio ir Prienų rajono savivaldybės krepšinio pirmenybėse startuoja net keturios komandos, kurios nežaidė praėjusiais metais, iš jų dvi susikūrė šiemet, viena tokių – „Dvariukas“. Žaidėjų sąraše komanda turi kol kas vienintelį LKL rungtyniaujantį krepšininką – Domantą Šeškų, tačiau komandos vadovas Mindaugas Rukas kol kas aukščiausių tikslų nekelia, pradinis tikslas – patekti tarp aštuonių stipriausių komandų.
Daugiau Mindaugo minčių trumpame interviu.

– Mindaugai, kaip ir kodėl kilo idėja suburti naują komandą „Gyvenimo“ laikraščio ir Prienų rajono savivaldybės pirmenybėms?
– Idėja suburti „Dvariuko“ krepšinio komandą jau buvo kilusi prieš kelerius metus grupei krepšinio mėgėjų, kurie susirenka žaisti krepšinį „Revuonos“ mokyklos sporto salėje. Šiais metais ją įgyvendinome.
– Kas vienija komandos žaidėjus?
– Pirmiausia, žinoma, vienija simpatijos krepšiniui. „Dvariuko“ komanda dar išsiskiria tuo, kad dauguma komandos žaidėjų yra kilę iš šio Prienų mikrorajono arba jame gyvena ir šiuo metu.
-Kokie tikslai komandai keliami?
– „Dvariuko“ komanda rajono pirmenybėse dalyvauja pirmą kartą, todėl tikslai nėra patys aukščiausi. Keliamas tikslas – patekti tarp aštuonių stipriausių komandų.
-Kaip įvardintum save: „Dvariuko“ komandos vadovas ar treneris? Ar abu vienose pareigose?
– Žaidėjams jau sakiau, jog esu labiau komandos vadovas.
-Komandoje daug jaunų veidų, šalia kurių LKL ragavęs Karolis Aldakauskas ir šiuo metu stipriausioje Lietuvos krepšinio lygoje gerus rezultatus demonstruojantis Domantas Šeškus. Kokių rezultatų tikitės ir kaip vertinat savo komandą?
– Reikia būti realistams – Domantas Šeškus yra LKL žaidėjas ir kiekvienose rungtynėse mums padėti negalės, džiaugsimės ir mažu jo indėliu.
Karolis Aldakauskas turi LKL patirties, šiuo metu treniruotėse demonstruoja gerą sportinę formą, iš jo tikiuosi gero žaidimo.
Dovydas Peldžius, Mantas Čepulionis, Kristupas Matuzonis žaidžia Kauno krepšinio lygoje (KKL), atstovauja Birštono SC- „Olimpas“ komandai. Mantas Čepulionis žaidžia dar ir Lietuvos studentų krepšinio lygoje (LSKL) už Vilniaus kolegijos komandą.
Marius Malinauskas, Karolis Ferevičius, Arvydas Petkevičius, Justas Kavaliauskas, Paulius Zagurskas, Dalius Juodsnukis, Žilvinas Šimkus, Saidas Gumbelevičius krepšinį žaidžia jau ne pirmus metus, yra sukaupę patirties krepšinio turnyruose ar lygose.
Apie rezultatus dar anksti kalbėti, esam naujokai rajono pirmenybėse. Dar galima pridėti, kad dalyvaujančių komandų sudėtys nėra žinomos, todėl kažką prognozuoti būtų sunku.
-Ar, be „Gyvenimo“ laikraščio ir Prienų rajono savivaldybės pirmenybių, dar žadate rungtyniauti kur nors?
– Buvo kilę minčių žaisti Kauno krepšinio lygoje (KKL), tačiau nutarėm šiuos planus atidėti ateičiai.
-Sėkmingo sezono!
Karolis Abramavičius
Prienų rajono savivaldybės ir laikraščio „Gyvenimas“ pirmenybių startas jau šį šeštadienį Prienų KKSC sporto salėje 11 val.

Rubrikoje GKP 2015/2016 m. archyvas. Bookmark the permalink.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *