Jauno žmogaus portretas

Artūras, jau mokslų daktaras, su tėvais Nijole ir Vidu Petraškais.

Artūras, jau mokslų daktaras, su tėvais Nijole ir Vidu Petraškais.

Sakoma, kad kiekvieno žmogaus pasaulis prasideda šeimoje, o kokius takus jis išmins, kurdamas savo ateitį, priklauso nuo paties žmogaus svajonių ir pastangų…
Iš dosjė. Artūras Petraška gimė 1982 metų spalio 3 dieną Balbieriškyje, fizikos mokytojo Vydmanto Petraškos ir statybų inžinierės Nijolės Petraškienės šeimoje. Jis – mylimiausias šeimos vienturtis, kuris augo ir gyveno kartu su tėvais ir seneliais, tačiau nebuvo išlepintas, nes nuo mažų dienų buvo pratinamas prie įvairių darbų. Iš artimųjų Artūras paveldėjo darbštumą, rūpestingumą ir atsakingumą. Jis nuo vaikystės buvo labai bendraujantis, surasdavo bendrą kalbą ir su savo bendraamžiais, ir su jaunesniais, ir su vyresniais žmonėmis.
Artūras Petraška lankė Balbieriškio vidurinę, Prienų 3-iąją („Ažuolo“) mokyklas, jam puikiai sekėsi visi dalykai, tačiau didesnį susidomėjimą kėlė tikslieji mokslai. Artūras dalyvaudavo įvairiose rajoninėse bei respublikinėse olimpiadose. Nuo mažens jis skyrė didelį dėmesį sportui, tačiau ypatingą vietą jo širdyje užėmė futbolas. Šia sporto šaka Artūrą „susargdino“ jo tėtis Vydmantas, kuris nuo jaunystės sportavo – irklavo, dalyvavo įvairiose varžybose, po to labai susidomėjo futbolu ir vėliau Prienuose įkūrė futbolo klubą „Ąžuolas“, kuris iki šiol gyvuoja. Šio klubo komanda, kurioje vartininko pozicijoje žaidžia ir Artūras, dalyvauja įvairiose varžybose ir užima prizines vietas. Artūras taip pat atstovauja Birštono bei Vilniaus futbolo komandoms.

Artūras Petraška laisvalaikiu žaidžia futbolą (vartininko pozicijoje).

Artūras Petraška laisvalaikiu žaidžia futbolą (vartininko pozicijoje).

Baigęs mokyklą, Artūras 2001 metais įstojo mokytis į Vilniaus Gedimino technikos universitetą, kuriame įgijo transporto inžinerijos bakalauro, o vėliau ir – transporto inžinerijos mokslo magistro kvalifikacinius laipsnius. Gabus ir darbštus studentas įstojo į doktorantūrą. Artūras aktyviai dalyvavo universiteto veikloje, parašė nemažai mokslinių straipsnių, susijusių su sunkiasvorių ir didžiagabaričių krovinių vežimo problemomis, kurie buvo paskelbti recenzuojamuose leidiniuose, dalyvavo mokslinėse konferencijose Lietuvoje ir užsienio valstybėse, taip pat žaidė universiteto futbolo komandoje.
Artūras 2013 metais Vilniaus Gedimino technikos universitete apgynė disertaciją tema: „Sunkiasvorių ir didžiagabaričių krovinių vežimo technologinių procesų tyrimai ir racionalaus maršruto parinkimas“ ir įgijo daktaro laipsnį. Disertacijoje A. Petraška suformulavo universalią maršrutų vertinimo sistemą, kuri suteikia galimybę parinkti racionalų sunkiasvorių ir didžiagabaričių krovinių maršrutą, transporto rūšį bei transporto priemonę.

Artūras Petraška su tėvais ir seneliais.

Artūras Petraška su tėvais ir seneliais.

Nuo 2008 metų Artūras dirba Vilniuje įsikūrusios tarptautinių pervežimų veiklą vykdančios įmonės Transporto skyriaus vadovu, nuo 2012 metų – Vilniaus Gedimino technikos universiteto Transporto vadybos katedros docentu.
Nors Artūras labai užimtas žmogus, tačiau visada atranda laiko iš sostinės grįžti į gimtąjį Prienų kraštą, aplankyti artimuosius, mielai dalyvauja visuomeniniuose renginiuose.
Elvyra Kalinkevičienė

Rubrikoje Kultūra: mumyse ir šalia mūsų. Bookmark the permalink.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *