ŽINIŲ ŠVENTĖ PAKUONYJE

DSC04877Skaisti saulė mokytojus, mokinius, jų tėvus, seniūnijos gyventojus pakvietė į iškilmingas mišias Pakuonio bažnyčioje. Po jų darni eisena nusidriekė gatvėmis ir pasuko į mokyklos kiemą. Naujųjų Mokslo metų pradžios šventė tęsėsi. Sveikinimai, gėlės, daugybė šypsenų….Minia džiaugėsi, dainavo, plojo.
-Kaip gražu!- šūkčiojo pirmieji mokinukai, pravėrę mokyklos duris. – Daug kas pasikeitę. Apžiūrėkim…
Iš tikrųjų mūsų mokyklos erdvės gerokai pagražėjo. Direktorės Audronės Vaicekauskienės rūpesčiu gautos lėšos, ūkvedžio Viliaus Milkevičiaus ir viso personalo labai išmintingai ir kūrybingai buvo panaudotos mokyklos koridoriams atnaujinti, ikimokyklinukų erdvei praplėsti, įvairioms smulkesnėms naujovėms įrengti.
Pirmoji šio mokyklos pastato dalis dabartinėje vietoje, ant kalnelio, išaugo ir vaikus sukvietė 1965 metais. Į šias patalpas tada persikėlėme iš ankštos buvusios klebonijos ir labai džiaugėmės, nors ir toliau neturėjome salių, valgyklos… Bet nuo 1990-ųjų metų džiaugiamės plačiomis erdvėmis, o nuo 2010-ųjų metų pradėjom gyventi labai šiltai. Jauki, miela mūsų mokykla netrukus (2019m.) minės 200 metų jubiliejų. Palūkėsime dar ketverius metus ir švęsime. Tikrai švęsime. Mokykla gyvuos. Juk mes ją mylime.

Ona Zmejauskienė
Muziejininkė

Nuotraukos O. Zmejauskienės.

Skaisti saulė mokytojus, mokinius, jų tėvus, seniūnijos gyventojus pakvietė į iškilmingas mišias Pakuonio bažnyčioje. Po…

Posted by Laikraštis „Gyvenimas“ on 2015 m. rugsėjo 7 d.

Rubrikoje Mokyklų gyvenimas. Bookmark the permalink.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *