Šventinę nuotaiką kūrė ir saviškiai, ir svečiai

Onutės Valkauskienės fotoreportažas

Rajoninės dainų ir šokių šventės „Tykiai tykiai Nemunėlis teka“, skirtos poeto Justino Marcinkevičiaus 85 – osioms gimimo metinėms paminėti, renginiai prasidėjo dar penktadienį.

1.Prienu miesto svente  2015 Foto O.Valkauskiene  (6)

Prienų krašto muziejuje buvo atidaryta fotografijų paroda „Turėjo būti keturi“, pristatanti marijampoliškių fotografų Romo Linionio, Vytenio Skroblo ir Antano Gudelevičiaus darbus, o Prienų kultūros ir laisvalaikio centras pakvietė į kasmet vykstančios tradicinės fotografijų parodos „Mano miesto bliuzas“ atidarymą. Šiemet parodos tema buvo „ Poetas Justinas Marcinkevičius Prienuose“. Jai savo darbus pristatė Rimvydas Strikauskas, Nijolė Juozaitienė, Alvydas Vaicekauskas, Rimas Šiugždinis ir Alksniakiemio bendruomenė.

Po parodos atidarymo, kuriam ypač gražių spalvų suteikė „Žiburio“ gimnazijos ansambliečių ir jų vadovės Romos Ruočkienės dainuojamos dainos, pažintį su gerbiamu kraštiečiu, Prienų miesto Garbės piliečiu Justinu Marcinkevičiumi susirinkusieji galėjo pratęsti žiūrėdami dokumentinį filmą „Tėviškėje prasideda žmogus“.

Šeštadienį šventės ritmu „gyveno“ Laisvės aikštė ir Kultūros ir laisvalaikio centro prieigos. Čia buvo įsikūręs Amatų kiemelis, savo ginkluotės parodą surengė Lietuvos kariuomenės savanoriai, o vakarop į turiningą koncertą pakvietė vietos saviveiklininkai ir svečiai iš Kaliningrado, Kauno rajono, Varėnos, Trakų ir kitų Lietuvos miestų bei rajonų.

Šventę vainikavo popmuzikos grupių koncertas ir fejerverkas.

Rubrikoje Naujienos. Bookmark the permalink.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *