Motinos dienai – ranka rašytos Padėkos Mamai

Įsibėgėjus pavasariui ir artėjant Motinos dienai LR Seimo narys Andrius Palionis Birštono ir Prienų rajono savivaldybių mokinius pakvietė dalyvauti projekte ir parašyti padėkas Mamai.

DSC01638

Seimo narys siūlė rašyti ranka, o tai reiškia – širdimi, rašyti meilę, dėkingumą ir pagarbą, kurių moko Mama nuo pirmojo prisilietimo, apipavidalinti pačių mokinių ir mokytojų sumanytais kūrybiniais sprendimais.

Seimo narys aplankė (arba dar aplankys) visas mokyklas, kurios dalyvavo Motinos dienai skirtame projekte, drauge su mokiniais ir mokytojais pasidžiaugė veiklos rezultatais, padėkojo už palaikymą, meilę Mamai ir gimtajai kalbai.
Į Seimo nario kvietimą atsiliepė Birštono, Stakliškių ir Veiverių T.Žilinsko gimnazijų, Šilavoto ir Skriaudžių pagrindinių mokyklų mokiniai.
Skaitant eksponuojamus vaikų laiškus – padėkas, širdį glostė nuoširdūs vaikų prisipažinimai. Argi gali nesugraudinti palinkėjimas sunkiai sergančiai mamai pasveikti ir vėl kartu eiti pasivaikščioti, padėka už bemieges naktis, už pakeistas sauskelnes, meilę ir kantrybę, už tai, kad ji vienintelė savo vaikutį jautė ir pažinojo devynis mėnesius iki jo gimimo…
Mokytojai pasakojo, kad jie pastebėjo, jog vaikams sunkiausia buvo rašyti ranka – gražiai, įskaitomai, reikėjo pasukti galvas ir norint originaliai apipavidalinti laišką.
– Ačiū, kad jūs atvėrėte širdeles, kad sukūrėte dovanėles mamoms, kurias jos saugos visą gyvenimą, – dėkojo Seimo narys A.Palionis.
Vaikus už triūsą Seimo narys apdovanojo saldumynais, o mokytojus, kurie, anot A.Palionio, šįkart ruošiant dovanas mamoms atliko tėčio vaidmenį, padėkomis. Mokyklų direktoriams jis įteikė po Lietuvos valstybinę vėliavą.
Laima Duoblienė

Rubrikoje Redakcijos skiltis. Bookmark the permalink.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *