Prienų ūkininkų sąjungai toliau vadovaus Martynas Butkevičius

Trečiadienį vykusiame Prienų ūkininkų sąjungos ataskaitiniame rinkiminiame susirinkime šiai organizacijai priklausantys Prienų ir Birštono krašto ūkininkai pirmininko pareigas vėl patikėjo Martynui Butkevičiui. Už jo kandidatūrą balsavo visi pirmajame posėdyje dalyvavę sąjungos naujai išrinktos tarybos nariai. Pats M. Butkevičius lyderystę norėjo perduoti Birštono krašto ūkininkui Jonui Gradeckui, tačiau, tarybos daugumos nuomone, būtent jų abiejų tandemas, Jonui būnant pavaduotoju, ir duos geriausius veiklos rezultatus.

Prienų ūkininkų sąjungos pirmininkas Martynas Butkevičius ir susirinkimui pirmininkavęs veiveriškis ūkininkas Ovidijus Drūlia.

Prienų ūkininkų sąjungos pirmininkas Martynas Butkevičius ir susirinkimui pirmininkavęs veiveriškis ūkininkas Ovidijus Drūlia.

Juo labiau, kad M. Butkevičiui kartu su Jonu Vilioniu, Saulena Krūveliene, Gita Astrauskiene, Jonu Gradecku ir kitais bendraminčiais pavyko įsukti merdėjusios sąjungos veiklą. Prienų ūkininkų sąjunga tapo girdima ir žinoma ir Lietuvos, ir Briuselio valdžiai. Vien per pastarąjį pusmetį Lietuvos pieno gamintojų asociacijos pirmininkas ir Prienų ūkininkų sąjungos tarybos narys Jonas Vilionis dalyvavo daugiau kaip dešimtyje susitikimų su Premjeru ir žemės ūkio ministre ginant pieno gamintojų, o ir visų žemdirbių pozicijas dėl paramos, kompensacijų, patirtų dėl Rusijos embargo, paankstintų išmokų mokėjimo, drastiškai mažinamų pieno supirkimo kainų ir kitų kaimo žmones slegiančių problemų.

Seimo nario V. Kamblevičiaus teigimu, per pastaruosius kelerius metus į perdirbimo įmones investuota per 300 mln. litų ES paramos. Todėl jam keista, kad Vyriausybė niekaip neranda su perdirbėjais bendros kalbos ir žemdirbiai vieni turi kautis už teisingas kainas. Susirinkimo dalyviai, dėkodami V. Kamblevičiui už supratimą bei nuolatinį palaikymą, išrinko jį Prienų ūkininkų sąjungos garbės nariu.

Seimo nario V. Kamblevičiaus teigimu, per pastaruosius kelerius metus į perdirbimo įmones investuota per 300 mln. litų ES paramos. Todėl jam keista, kad Vyriausybė niekaip neranda su perdirbėjais bendros kalbos ir žemdirbiai vieni turi kautis už teisingas kainas.
Susirinkimo dalyviai, dėkodami V. Kamblevičiui už supratimą bei nuolatinį palaikymą, išrinko jį Prienų ūkininkų sąjungos garbės nariu.

O ir Prienuose vyko ne vienas susitikimas su Žemės ūkio ministerijos vadovais, įvairių žinybų bei tarnybų atsakingais specialistais, buvo parengta nemažai rezoliucijų bei pareiškimų, į kurių siūlymus bei reikalavimus buvo atsižvelgta priimant svarbius sprendimus. Beje, svarbius ne tik Ūkininkų sąjungos nariams, bet ir visiems ūkininkams, todėl skaitydamas ataskaitinį pranešimą M. Butkevičius apgailestavo, kad jų sąjungos narių gretos auga ne taip gausiai kaip norėtųsi. Šiuo metu sąjunga su trečiadienį ją papildžiusiais naujais nariais vienija apie devyniasdešimt ūkininkų.
Aptardamas pastarųjų metų situaciją žemės ūkyje ir konkrečiai mūsų krašte, M. Butkevičius pasidžiaugė gražia Birštono seniūnijos ūkių plėtra Alytaus ir Kauno rajonų link ir nuogąstavo dėl vykstančios aštrios konkurencijos dėl žemės tarp Prienų rajono ūkininkų, pradedančių aiškintis santykius jau ir teismuose.
Ūkininkų sąjungos pirmininką neramina ir iš mirties taško nejudanti kooperacijos idėja, nesiklostę bendradarbiavimo santykiai su savivaldybe, smulkių ūkių išlikimo ir kitos problemos. Jos, M. Butkevičiaus nuomone, turėtų būti naujos tarybos dėmesio centre. Į vieną iš jų ūkininkai nutarė atkreipti dėmesį jau ataskaitinio susirinkimo metu priimtoje rezoliucijoje. Rezoliucija adresuota naujai išrinktai Prienų rajono savivaldybės tarybai. Susirinkimo dalyviai nutarė prašyti žemės ūkį rajone pripažinti prioritetine sritimi ir rajono biudžete skirtas kaimo rėmimui lėšas panaudoti ūkininkų paramai (gaisro, stichinių nelaimių, nelaimingų atsitikimų, bankroto, ūkininkų mirčių atveju paremti ). Nesant tokių atvejų, šias lėšas skirti ūkininkų palūkanų kompensavimui.

Grupė naujai patvirtintos tarybos narių.

Grupė naujai patvirtintos tarybos narių.

Susirinkimas taip pat nutarė prašyti rajono merą skubiai imtis reikiamų priemonių, kad neasfaltuotas kelio Nr. 3314 ruožas Klebiškis – Juodbūdis – Veiveriai iki Kauno rajono ribos, kurį eksploatuoja ir prižiūri VĮ Kauno regiono keliai, artimiausiu metu būtų asfaltuotas, nes tai yra pagrindinis kelio ruožas, jungiantis Veiverių seniūniją su rajono centru ir prie šio kelio įsikūrę per 20 ūkių ir verslo įmonių. Be to, šis kelias yra vienintelis, kuriuo iš viso Prienų rajono vežami grūdai į Mauručių sandėlius. Minėtas kelias yra naudojamas ir apvažiavimui, remontuojant VIA Baltika magistralę ar įvykus joje avarijai.
Ir pirmininko, ir susirinkime kalbėjusio Seimo nario Vytauto Kamblevičiaus kalbose nuskambėjo tegul ir nedrąsi, bet vis dėlto viltinga gaida, kad galbūt „atėjęs nuo plūgo“ meras, tai yra ūkininkas, pagaliau išgirs ir žemdirbių lūkesčius. Apie juos daugiau – kitame laikraščio numeryje, sąjungos pirmininko M. Butkevičiaus ataskaitoje.
O trečiadienį besibaigiant susirinkimui ūkininkai dar turėjo progos sužinoti apie jų partnerių – įvairių prekybos ir verslo įmonių naujienas bei teikiamas paslaugas. Apie jas pasakojo susirinkime dalyvavę LYTAGROS įmonių grupės, UAB „ORDO“, autostiklus tiekiančios FIN GLASS firmos ir BIOVELOS atstovai.

Prienų ūkininkų sąjungos visuotinio susirinkimo 2015 m. patvirtinta taryba:
1. Martynas Butkevičius
(pirmininkas)
2. Jonas Gradeckas
3. Rolandas Aleksandravičius
4. Ovidijus Drūlia
5. Gita Astrauskienė
6. Jonas Vilionis
7. Ričardas Pažėra
8. Rita Kazlauskienė
9. Darius Steponkevičius

Ramutė Šimukauskaitė

Rubrikoje Žemės ūkis. Bookmark the permalink.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *