Krepšinyje sėkmę lemia komandinės pastangos

Kovo 22 d. Prienų sporto ir pramogų arenoje įvyko finaliniai laikraščio „Gyvenimas“ ir Prienų rajono savivaldybės krepšinio pirmenybių susitikimai.

Finalo išvakarėse tradiciškai savo jėgas išbandė trenerės Dalios Šklėriūtės auklėtinės, susibūrusios į „Žiburio“ (moksleivės) ir „Auš­ros“ (studentės) komandas. Šįkart nugalėtojų vardus iškovojo „Ži­burio“ žaidėjos.

DSC_6958

Vietoj auksinių laurų – trečioji vieta

III vietą iškovojo „Stadiono“ komanda.

III vietą iškovojo „Stadiono“ komanda.

Rungtynėse dėl trečiosios Prienų rajono savivaldybės ir laikraščio „Gyvenimas“ pirmenybių vietos susitiko „Savivaldybės“ ir „Stadiono“ komandos. Apmaudu, bet „Savivaldybės“ komandai negalėjo padėti čiurnos traumą patyręs komandos lyderis Šarūnas Stiklakis bei atkrintamosiose varžybose taip ir nepasirodęs komandos įžaidėjas Paulius Kamarauskas. Visgi „Savivaldybės“ komanda įstengė pasipriešinti pirmenybių favoritais laikytiems „Stadiono“ krepšininkams. Po pirmų penkių minučių žaidimo rezultatas buvo lygus 10:10, o pirmąjį kėlinį „Stadionas“ laimėjo dviejų taškų pranašumu 22:24.

IV vietą pelnė „Savivaldybės“ komanda.

IV vietą pelnė „Savivaldybės“ komanda.

Dvylika taškų antrame kėlinuke pelniusio Domanto Šeškaus vedama „Stadiono“ komanda antrąjį kėlinį laimėjo 14:19 ir prieš didžiąją pertrauką turėjo 9 taškų pranašumą. Trečiajame ketvirtyje „Savivaldybės“ krepšininkai sugebėjo sumažinti atsilikimą iki 3 taškų (56:59). Ketvirtajame kėlinyje „Stadiono“ krepšininkai buvo susikūrę 13 taškų pranašumą, tačiau M. Birbalo, T. Kavaliausko, T. Simanavičiaus, A. Kubiliaus ir G. Andreikėno penketukas surengė paskutinįjį spurtą 9:0 ir priartėjo 76:80, vis dėlto pakovoti dėl pergalės jiems neužteko laiko ir jėgų. „Stadiono“ pergalė (78:83) buvo sutvirtinta taikliais A. Tkačiovo bei A. Sinkevičiaus baudų metimais. „Stadiono“ komanda rajono pirmenybėse iškovojo trečiąją vietą.

Net 34 taškus kovoje dėl trečiosios vietos pelnęs Domantas Šeškus sakė:
-Nuo turnyro pradžios turėjome tikslą – laimėti pirmąją vietą, gaila, kad nepasisekė pusfinalyje, bet džiaugiamės ir trečiąja vieta. Šiandien gerai pataikėme, buvome „šviežesni“, nenorėjome turnyro baigti pralaimėjimu. Buvome nusiteikę kautis ir nugalėti, pergalė – komandinis rezultatas.

„Savivaldybė“: T. Kavaliauskas – 22 tšk. (10 a.k.), G. Andreikėnas ir M. Birbalas – po 19 tšk., A. Kubilius – 13 tšk., T. Simanavičius – 3 tšk., N. Mitrulevičius – 2 tšk., R. Gaučys, Š. Stiklakis, P. Kamarauskas.
„Stadionas“: D. Šeškus – 34 tšk. (7 r.p.), E. Veingertneris – 13 tšk., A. Tkačiovas – 12 tšk., R. Gerbutavičius – 9 tšk., R. Marcinkevičius – 6 tšk.,   V. Vaikšnis – 4 tšk. (13 a.k.), A. Sinkevičius – 3 tšk., D. Šabaras – 2 tšk., G. Kuzmauskas, M. Jančiauskas.

Rajono pirmenybių čempionė -“GSTM“

Didžiajame finale dėl „Gyvenimo“ laikraščio ir Prienų rajono savivaldybės pirmenybių aukso medalių susitiko „Stakliškių“ ir „Gvido Sabeckio teniso mokyklos“ komandos.

II vieta atiteko „Stakliškių“ komandai.

II vieta atiteko „Stakliškių“ komandai.

Stakliškiečiai, prieš dieną baigę kovas ir RKL čempionate, siekė reabilituotis rajono pirmenybių finalinėje kovoje. Deja, „Stakliškių“ komandai teko verstis be traumą patyrusio D. Židanavičiaus, o „GSTM“ gretose dėl nugaros skausmų į aikštę neišbėgo žaidžiantysis komandos vadovas Gvidas Sabeckis.
Atkaklias rungtynes, kuriose pirmaujanti komanda keitėsi net 12 kartų, o 13 rezultatas buvo lygus, geriau pradėjo stakliškiečiai, laimėdami pirmąją penkių minučių atkarpą 14:9. Baigiantis pirmajam kėliniui, K. Abramavičius sugebėjo persverti rezultatą savo komandos naudai 24:26. Antrąjį kėlinį T.Švedo, šiame kėlinyje pelniusio 8 taškus, vedama „Stakliškių“ komanda panaikino dviejų taškų deficitą ir išsiveržė į priekį, o M. Gečionio taiklūs baudų metimai, baigiantis antrajam ketvirčiui, užtikrino „Stakliškėms“ trijų taškų pranašumą 45:42.

Rajono pirmenybi čmpionė - „Gvido Sabeckio teniso mokyklos“ komanda.

Rajono pirmenybių čempionė – „Gvido Sabeckio teniso mokyklos“ komanda.

Po didžiosios pertraukos pirmaujanti komanda pasikeitė paskutinįjį kartą. Daugiausia „GSTM“ puolėjo D. Šabaro, T. Into ir A. Čibiro pastangomis „GSTM“ pradėjo lenkti rungtynių baigtį savo pusėn, laimėdama kėlinį 6 taškų skirtumu ir išsiverždama į priekį 61:64.
Ketvirtajame kėlinyje penktąją pražangą gavo pagrindinis „Stakliškių“ aukštaūgis M. Nenartavičius. „Stakliškių“ komandos atsarginiams žaidėjams, sugebėjusiems puikiai įsilieti į žaidimą vietoj traumą patyrusio D. Židanavičiaus, užduotis pakeisti M. Nenartavičių buvo per sunki. Tuo pasinaudoję „GSTM“ krepšininkai surengė lemiamą spurtą ir susikrovė devynių taškų persvarą, taip nulemdami rungtynių baigtį (76:84). „GSTM“ komanda tapo Prienų rajono savivaldybės ir laikraščio „Gyvenimas“ pirmenybių nugalėtoja.
DSC_6962Finalinių rungtynių naudingiausiu žaidėju pripažintas 29 taškus pelnęs „GSTM“ krepšininkas Andrius Čibiras.
„Stakliškės“: T. Švedas -22 tšk., M. Nenartavičius -18 tšk. (14 a.k.), E. Keblikas – 17 tšk. (7 rez. p.), M. Gečionis -15 tšk., D. Žaldaris -5 tšk., A. Kaminskas -3 tšk., N. Terechovas, A. Ališauskas, D. Židanavičius.
„GSTM“: A. Čibiras -29 tšk., K. Abramavičius -26 tšk., T. Intas -13 tšk. (19a.k.), D. Šabaras -10 tšk., K. Aldakauskas -8 tšk., V. Žvirblis -3 tšk., V. Vitkauskas -2 tšk., A. Šeškus, G. Sabeckis.

Komandos pasirodymą vertinu devynetuku su pliusu

Marius Nenartavičius šiemet pelnė "oro karaliaus" titulą.

Marius Nenartavičius šiemet pelnė „oro karaliaus” titulą.

Po rungtynių kalbinome „Stakliškių“ komandos pagrindinį centro puolėją – Marių Nenartavičių.
-Kaip manai, ko pritrūko „Stakliškėms“, kad iškovotų pergalę?
-Manau, kad trūko Daumanto Židanavičiaus, kuris būtų padėjęs po krepšiu sustabdyti Andrių Čibirą bei padėti man kovoti su Tomu Intu dėl atkovotų kamuolių. Rungtynių pabaigoje pritrūko trupučio fortūnos, ir kas dabar gali žinoti, kaip būtų baigęsi rungtynės, jei teisėjai man nebūtų paskyrę penktos asmeninės pražangos.
-Tačiau ir ne pagrindinės sudėties žaidėjų indėlis buvo svarus, ką manai apie jų pasirodymą?
-Na taip, jie tikrai padėjo visai komandai kovoti, žaidė su užsidegimu, ypač patiko Daumanto Žaldario žaidimas, vaikinas rungtynių pradžioje truktelėjo komandą į priekį, pataikydamas du labai svarbius metimus bei puikiai tvarkydamasis gynyboje. Mano manymu, planą įvykdėme, nes pelnėme prizinę vietą, visgi apjungus miesto bei rajono pirmenybes, lygis tikrai buvo aukštas. Aš komandos pasirodymą vertinu 9+.
-Pats šiemet triumfavai „Oro karaliaus” rungtyje. Ar tai pirmas toks tavo laimėjimas? Ar buvo sunku atrasti jėgų konkursui po alinančių finalo rungtynių?
Taip pirmas, niekada nemokėjau kažkaip įmantriai įdėti į krepšį, mano dėjimai visada būdavo paprasti, tad laimėdamas truputį nustebau. Dėl jėgų, tai visada sunku po didelio krūvio raumenis vėl priversti dirbti.

Iškovojus taurę, nuotaika labai gera…

Po finalinių rungtynių mintimis pasidalijo „GSTM“ komandos vadovas G. Sabeckis.
-Kokia nuotaika po laimėto pirmenybių finalo?
-Labai gera, pagaliau po trejų metų laukimo iškovojom pirmąją vietą ir vešimės taurę namo.
-Kaip manai, kas nulėmė jūsų komandos pergalę šių metų pirmenybėse?
-Viso sezono metu demonstruotas pasiaukojantis stabilus žaidimas.
-Šiemet jūsų komandoje į mėgėjų krepšinį sugrįžo buvęs krepšininkas, dabar dažniau žaidžiantis tenisą – Audrius Šeškus. Kaip pritraukėte A. Šeškų į savo komandą?
-Ilgai diskutavome su Audriumi. Sukūrėm jam geras sąlygas žaisti tenisą mūsų mokykloje ir taip prisikalbinome atstovauti mūsų komandai.
-Ar buvo sunku įveikti „Savivaldybės“ komandą pusfinalyje, kuri buvo absoliuti pirmenybių reguliaraus sezono nugalėtoja, o „GSTM“ tebuvo ketvirta?
– Su šia komanda visada sunku žaisti, tačiau mes turėjome savo planą, kurio laikėmės ir užtikrintai juos įveikėme, Varžovų tikrai nebijojom.
-Trejus metus siekėte pirmosios vietos ir pagaliau užlipote ant nugalėtojų pakylos, kokie tolimesni tikslai?
-Nuosekliai ėjome šiuo keliu trejus metus, pirmajame sezone užėmėme devintąją vietą, antrajame buvome antri, o trečiajame laimėjome aukso medalius. Dabar galėtume išeiti nenugalėti, bet dalyvausime ir kitais metais.

Pirmenybių lygis pakankamai aukštas

Naudingiausias finalo žaidėjas Andrius Čibiras.

Naudingiausias finalo žaidėjas Andrius Čibiras.

Vytautas Žvirblis – iš Joniškio rajono kilęs krepšinio treneris, ragavęs NKL duonos, dabar dirbantis Kauno „Sabonio“ krepšinio centre bei dalyvaujantis ne vienoje mėgėjų krepšinio lygoje Kauno mieste – po finalinių rungtynių sutiko pasidalinti mintimis apie Prienų rajono savivaldybės ir laikraščio „Gyvenimas“ pirmenybes.
-Daug laiko praleidi krepšinio aikštelėje, turi nemažai patirties ir žaidžiant, ir treniruojant. Įdomu sužinoti, kaip vertini laikraščio „Gyvenimas“ ir Prienų rajono savivaldybės pirmenybes?
Jeigu lyginčiau su visomis lygomis, kuriose žaidžiau, tai keturios geriausią rezultatą parodžiusios komandos tikrai yra stiprios ir drąsiai galėtų dalyvauti Kauno mėgėjų krepšinio varžybose ir ten pasiekti aukštų rezultatų. Sudėtys iš tikrųjų stiprios, dalyvauja ir žaidėjai iš RKL komandų, „Stakliškių“ komandoje net 7 tokie žaidėjai, tad lygis tikrai neblogas.
-Šiandien iškovojai aukso medalį ir pirmąją vietą, ką tau reiškia šis laimėjimas?
-Kaip ir kiekviena pergalė, šis laimėjimas yra labai svarbus. Labai norėjom savo komandos lyderiui ir vadovui Gvidui Sabeckiui padovanoti pirmąją vietą, nes jis dėl traumos negalėjo mums padėti finale ir labai džiaugiamės, kad tai pavyko. Pasiekėme tai, ko nepavyko praėjusiais metais.
-Kas šiemet pasikeitė komandoje, kad iš antrosios vietos pernai pakilote į pirmąją šiemet?
-Atsakysiu trumpai –Karolis Abramavičius.
-Jūsų komandoje žaidė trys krepšinio treneriai, iš jų – vienas atletinio rengimo bei vienas teniso. Ar nebuvo nuomonių susikirtimų pertraukėlių metu?
-Kiekvienas turi savo nuomonę, kai kam kirtosi, kai kam ne. Tačiau svarbiausia – komandos pasiekimas. Pirmoji vieta parodo, jog viskas gerai.

Komandų vadovų balsavimo metu buvo išrinktas simbolinis pirmenybių penketukas, į jį pateko: Tomas Intas („GSTM“), Darius Kuzmickas („Ringis“), Šarūnas Stiklakis („Savivaldybė“), Mantvydas Gečionis („Stakliškės“) ir Artiomas Marchockis („Žvėrys).

DSC_6880Po finalinių rungtynių vyko tritaškių metimo, „oro karaliaus“ ir „karavano“ konkursai. Tritaškių metimo rungtyje pirmąją vietą ir taikliausio tritaškinko vardą pelnė „GSTM“ žaidėjas – Vytautas Žvirblis, o tarp merginų – Karina Deimantavičiūtė. „Oro karaliaus“ rungtyje nepralenkiamas buvo „Stakliškių“ vidurio puolėjas Marius Nenartavičius. „Karavano“ rungtyje, kurios metu visi dalyviai turėjo mesti nuo vidurio linijos, o pirmam pataikiusiam turėjo atitekti krepšinio kamuolys su Prienų „Prienai“ komandos žaidėjų parašais, nugalėjo pats pirmas į krepšį metęs Vytautas Vaikšnis, pirmenybėse atstovavęs „Stadiono“ komandai.

Dar vienas „Gyvenimo“ laik­raš­čio ir Prienų rajono savivaldybės krepšinio pirmenybių sezonas baigėsi. Jų nugalėtojus ir prizinin­kus, atskirų rungčių dalyvius pa­sveikino, už aktyvumą padėkojo, taurėmis, medaliais, diplomais ir asmeniniais prizais apdovanojo šių pirmenybių organizatoriai ir rė­mė­jai – „Gyvenimo“ laikraščio redak­torė Ramutė Šimukauskaitė, Sei­mo narys Andrius Palionis, Prienų rajono savivaldybės vicemeras Egi­dijus Visockas, būsimasis meras Al­vydas Vaicekauskas, kviesdami ruoštis jau šį rudenį prasidėsiančių 44-ųjų pirmenybių varžyboms.

Parengė Karolis Abramavičius

11063319_10203215539823862_1806172475_n 11075321_10203215539743860_1883668032_n 11079234_10203215539903864_2060299380_n 11082836_10203215549224097_324323810_n 11084404_10203215539663858_1532118185_n

Rubrikoje GKP 2014/2015 m. archyvas. Bookmark the permalink.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *