Lietuvos Nepriklausomybės atkūrimo dienos renginiai Prienuose

Kovo 11 –osios šventės renginiai Prienuose prasidėjo Šv. Mišiomis Prienų Kristaus Apsireiškimo bažnyčioje ir tradiciškai tęsėsi miesto Laisvės aikštėje.

IMG_8395

Kol vieni smalsavo Prieniaus ir šventės svečių, Alytaus profesinio rengimo centro profesijų mugėse, kiti aktyviai domėjosi ugniagesių ir šaulių veiklos pristatymu, ragavo šaulių virtos košės. Mažieji šventės dalyviai, vaikai, skubėjo susitikti su policijos draugu Amsiumi, vedusiu jiems saugaus eismo pamoką. Gerą nuotaiką dovanojo ir kraštiečių grupė „Nemuno krantai“.

Šventės metu, padedant „Revuonos“ pagrindinės mokyklos mokiniams ir mokytojams, buvo „nuausta“ 50 metrų Pilietiškumo ir Draugystės juosta, kurią iškilmingai aplink Laisvės aikštę nešė šauliai. Pačių pagamintas trijų spalvų tulpes kiekvienam dovanojo „Ąžuolo“ progimnazijos vaikai, pakvietę vieningai kurti Lietuvą… Su švente sveikinęs LR Seimo narys Vytautas Kamblevičius pasidžiaugė mylinčia Lietuvą jaunąja Prienų karta. Lietuvos Neprikausomybės atkūrimo dienos proga susirinkusius sveikino ir savivaldybės vicemeras Egidijus Visockas, administracijos direktorius Algis Marcinkevičius.

Pradėdami iškilmingą minėjimą prieniečiai draugystės juosta apsupo Laisvės aikštę. Kiekvienas iš jų prisilietė prie Lietuvos trispalvės vėliavos, perduodamas ją iš rankų į rankas. Rodos, buvome visi stiprūs dvasia ir vieningi, kaip prieš 25 – erius metus… Tikėkime, kad ši šventė tęsis ir kasdienybėje, kad kiekvieno mūsų akyse ir širdyje bus daugiau šviesos ir mažiau pykčio, kad mes įrodysime, jog galime būti vieningi ne tik vieną dieną.

Palma Pugačiauskaitė

Rubrikoje Redakcijos skiltis. Bookmark the permalink.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *