Antrojo etapo kovas pergalėmis pradėjo „Savivaldybė“, „Stadionas“, „GSTM“ ir „Stakliškės“

Balbieriškio „Ringis“ – „Savivaldybė“ 74:78 (13:25; 21:19; 16:18; 24:16).

Antrojo etapo kovos prasidėjo pirmojo pogrupio lyderės „Savivaldybės“ ir antrajame pogrupyje ketvirtąją vietą užėmusios Balbieriškio „Ringio“ komandos rungtynėmis. Balbieriškiečiai paskutiniajame ture įrodė, kad yra ne iš kelmo spirti, tarpusavio rungtynėse jie atkakliai kibo į atlapus pogrupio favoritams „Stadiono“ krepšininkams. Todėl ir savaitgalio rungtynėse jie nežadėjo lengvos pergalės varžovams.

„Savivaldybė“ pirmajame kėlinyje žengė tvirtą žingsnį pergalės link, laimėdama kėlinuką dvylikos taškų skirtumu. Panašus atotrūkis laikėsi iki ketvirto kėlinuko, kuriame įvykių eigą „Ringio“ naudai taikliais tritaškiais pakreipė A. Kurapka   bei A. Mitrulevičius (abu įmetė po 3 tritaškius). Balbieriškio krepšininkų komandinių pastangų dėka „Ringis“ sugebėjo rezultatą išlyginti. Deja, tai buvo viskas, ką jiems pavyko pasiekti. „Savivaldybės“ komanda nepasidavė, krepšininkai nenuleido rankų ir paskutiniąsias minutes sužaidė geriau, laimėdami rungtynes rezultatu 74:78.

Rezultatyviausi žaidėjai:

Balbieriškio „Ringis“: D. Kuzmickas – 30 tšk., A. Mitrulevičius – 21 tšk., A. Kurapka – 11 tšk.

„Savivaldybė“: Š. Stiklakis – 34 tšk., G. Andreikėnas – 20 tšk., M. Birbalas ir A. Kubilius – po 7 tšk.

„Išlaužas“ – „Stadionas“ 77:89 (22:24; 21:15; 19:24; 15:26).

Rezultatyviausi žaidėjai:

„Išlaužas“: A. Tilindė – 31 tšk., M. Marcinkevičius -14 tšk., A. Petrauskas -10 tšk.

„Stadionas“: D. Šeškus – 27 tšk, M. Knyšius – 21 tšk., R. Gerbutavičius -17 tšk.

_DSC0230„Žvėrys-Ernas“ – „GSTM“ 74:84 (13:20; 16:20; 21:20; 24:24).

Rezultatyviausi žaidėjai:

„Žvėrys-Ernas“: A. Marchockis – 25 tšk., D. Brazdžionis – 19 tšk., J. Tamošiūnas – 4 tšk.

„GSTM“: A. Čibiras – 21 tšk., D. Šabaras – 16 tšk., K. Abramavičius -14 tšk.

Po rungtynių „Gvido Sabeckio teniso mokyklos“ komandos vadovas Vytautas Vitkauskas kalbėjo:

„Rungtynės laimėtos užtikrintai, tačiau mes nesam patenkinti savo pasirodymu. Šiandien vyravo padrikas žaidimas, kurį privalom pašalint. Džiaugiuosi tuo, kad žaidėjai atidavė visas jėgas varžyboms. Pergalę lėmė galingas priekinės linijos žaidimas, kurį palyginčiau su tanku. Kaip ir kiekvienais metais, stipriosios komandos vietos yra priekinė linija ir tolimi metimai, tačiau reikia tobulinti komandinį žaidimą ir greitas atakas rezultatyviai baigti po krepšiu, o ne mėtyti tritaškius. Pradžia kiekvienais metais mums sudėtinga, bet su kiekvienomis rungtynėmis žaidimas gerėja, turime du tikslus: nugalėti „Stadioną“ ir iškovoti auksą.“

Veiverių „Amberis“ – „Stakliškės“ 85:94 (22:13; 22:28; 21:21; 20:32).

Rezultatyviausi žaidėjai:

Veiverių „Amberis“: P. Glanauskas – 21 tšk., G. Žilinskas – 17 tšk., M. Juodis – 9 tšk.

„Stakliškės“: E. Keblikas – 26 tšk., T. Švedas – 22 tšk., M. Gečionis – 20 tšk.

Po rungtynių pakalbinau „Stakliškių“ komandos kapitoną Tautvydą Švedą.

-Tautvydai, kaip vertini rungtynes su Veiverių „Amberio“ komanda? Kaip pasisekė panaikinti 17 taškų deficitą?

-Rungtynės su Veiverių komanda buvo tikrai sunkios, kadangi priešininkai susirinko visi, o mes žaidėme be pagrindinio „centro“ M.Nenartavičiaus. Trūko jėgų po krepšiu, bet buvome greitesni. Kai atsilikinėjome 17 taškų skirtumu, nuotaika buvo nekokia, bet turbūt varžovai atsipalaidavo, ir mes pradėjome diktuoti savo sąlygas.

-Kaip vertini „Stakliškių“ komandos pasirodymą šių metų Prienų rajono savivaldybės ir laikraščio „Gyvenimas“ pirmenybėse apskritai?

-Dabar komandos pasirodymas, sakyčiau, yra vidutinis, nes retai kada visi susirenkam, grupės varžybose pralaimėta turnyrinės lentelės kaimynams „GSTM“ ir „Savivaldybei“, todėl pergalės būtinos antrame etape. Tikslas – užlipti ant prizininkų pakylos. Džiugu, kad pirmenybėse kartu žaidžia ir miesto, ir seniūnijų komandos. Varžybos tapo įdomesnės ir žaidėjams, ir žiūrovams. Didelis ačiū organizatoriams.

-Keliose pastarosiose rungtynėse susirenkat penkiese – šešiese. Kodėl? Ar RKL žaidėjai rajono pirmenybėms nebeturi laiko? Kada vėl galės rungtyniauti traumą patyręs M. Nenartavičius?

– Komandos gretos išretėjusios, nes vienus spaudžia mokslai, kiti dalyvauja kitų lygų varžybose, todėl susitariame, kad atvykstame kas kada gali. Aišku, svarbiausiose varžybose būsime visi. Vieniems žaidėjams tai debiutinis sezonas RKL’e, tad tikrai nesame užrietę nosių, nėra reikalo. Vertiname visus varžovus ir su visais reikia žaisti.

M.Nenartavičiaus lauksime kitose rungtynėse.

-Prienų rajono savivaldybės ir laikraščio „Gyvenimas“ pirmenybėse bandote „apšaudyti“ jaunimą, mažiau rungtyniaujantį RKL?

-Taip, mūsų tikslas, kad jaunimas gautų žaidybinės praktikos, tik gaila, kad jaunų žaidėjų yra nedaug. Broliai Artūras ir Deivydas Kaminskai tikrai nori žaisti, atvyksta į kiekvienas rungtynes, tad „Gyvenimo“ taurės varžybos jiems yra labai naudingos.

-Kaip sekasi Regionų krepšinio lygoje? Kokie tikslai ten?

-RKL’e mes tik pirmus metus, bet taikomės bent jau į aštuntuką. Liko labai svarbios dvejos rungtynės, kurios parodys kelinti liksime grupėje prieš atkrintamąsias.

Linkėjimai visiems krepšinio mylėtojams bei jo puoselėtojams rajone. Atvykite palaikyti „Stakliškių“ RKL rungtynėse sausio 30 ir 31 d. Prienuose.

Karolis Abramavičius

Karolio Abramavičiaus ir Dalės Lazauskienės nuotraukos

Rubrikoje GKP 2014/2015 m. archyvas. Bookmark the permalink.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *