BEKO LKL diena Ąžuolo progimnazijoje

„Ąžuolo“ progimnazijoje vykusi „BEKO LKL diena mokykloje“ į susitikimą su praeities krepšinio žvaigždėmis sukvietė visų trijų miesto mokyklų moksleivius ir kūno kultūros mokytojus. Progimnazijoje svečiavosi, apie savo sportines karjeras pasakojo, naudingų patarimų moksleiviams davė Krepšinio vystymo ir paramos fondo ambasadoriai, olimpiniai čempionai Modestas Paulauskas ir Angelė Rupšienė, bei legendinis treneris,  ilgametis Lietuvos rinktinės treneris ir Lietuvos krepšinio federacijos (LKF) prezidentas Vladas Garastas.

DSC_0487

Ši Lietuvos krepšinio lygos socialinės atsakomybės akcija, skatinanti aukščiausio lygio krepšininkų ir jų gerbėjų bendravimą už krepšinio aikštės ribų, į Prienus užsuko neatsitiktinai: šiame mieste žaidžia antra pagal pajėgumą lygos komanda „TonyBet“. Šios komandos vyr. treneris Virginijus Šeškus, žaidėjai Žygimantas Janavičius, Mindaugas Lukauskis, Gintaras Kadžiulis, krepšinio sporto klubo „Prienai“ direktorius Aurimas Bartuška taip pat dalyvavo renginyje, apdovanojo aktyviausius viktorinos krepšinio tema dalyvius, padėjo organizuoti trijų mokyklų mišrių krepšinio rinktinių turnyrą „trys prieš tris“.

Po svečių prisistatymų, filmuotos medžiagos apie jų gyvenimo kelius demonstravimo bei viktorinos, visi sugužėjo į „Ąžuolo“ progimnazijos sporto salę, kurioje savo meninę programą parodė mažosios gimnastės ir šokėjos bei savo jėgas krepšinio aikštelėje išmėgino mišrios komandos. Žaidėjams atiteko BEKO – LKL marškinėliai ir kitos dovanos, o visi moksleiviai apdalinti kolekcinėmis geriausių lygos žaidėjų kortelėmis autografams rinkti.

„Ąžuolo“ progimnazijos direktorė Irena Tarasevičienė pasidžiaugė, kad ši krepšinio diena neaplenkė Prienų miesto. Prienų rajono savivaldybės vicemero Egidijaus Visocko įsitikinimu, gyvas krepšinio autoritetų pavyzdys turėtų paskatinti moksleivius kuo daugiau laiko praleisti ne prie kompiuterio ekrano, bet sporto aikštelėse.

Dalė Lazauskienė

Autorės nuotraukos

Rubrikoje Sportas. Bookmark the permalink.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *