Komandos priartėjo prie atkrintamųjų rungtynių

Sausio 18 – 19 d. Prienų sporto ir pramogų arenoje buvo sužaistos penkerios Prienų rajono savivaldybės ir „Gyvenimo“ laikraščio krepšinio pirmenybių rungtynės.

1-1401190046

„KKSC-98“ – „Policija“
Šeštadienio kovos prasidėjo atakuojančiu krepšiniu, kuriame daug dėmesio gynybai skirta nebuvo. „Policijos“ krepšininkai sutriuškino jaunuosius trenerio M. Jančiausko auklėtinius, kurie net ir pralaimėdami 32 taškų skirtumu, patys vos neperkopė 100 taškų ribos – 96:128. Rungtynių eigoje „Policijos“ komandai atstovaujantis T. Gūžys per tris žaidimo kėlinius sugebėjo įmesti 12 tritaškių ir pagerinti pirmenybių rekordą!
Rezultatyviausi žaidėjai:
„KKSC-98“ – R. Stadalius – 20, K.Chadanauskas – 13 ir O. Aleksynas – 12;
„Policija“ – T. Gūžys – 38, T. Stupuris – 29 ir M. Gūžys – 20.

„Savivaldybė“ – „KK Garliava“
Pagrindinėje savaitgalio dvikovoje susitiko dvi dėl tiesioginio patekimo į varžybų pusfinalį kovojančios komandos. Dar nė karto nenugalėti „Savivaldybės“ krepšininkai rungtynes pradėjo kiek užtikrinčiau ir po dviejų kėlinių susikrovė net 12 taškų persvarą. Tačiau prie garliaviškių prisijungus į rungtynes kiek vėluojantiems komandos lyderiams, jie perėmė iniciatyvą į savo rankas ir žaidimas išsilygino. Per keturis kėlinius nugalėtojo išaiškinti nepavyko, rezultatas lygus – 87:87. Pratęsimo metu M. Birbalo ir P. Kamarausko vedami prieniečiai pergalę visgi iškovojo rezultatu 99:95.
Rezultatyviausi žaidėjai:
„Savivaldybė“ – T. Kavaliauskas – 31, M. Birbalas – 24 ir P. Kamarauskas – 17;
„KK Garliava“ – T. Vitkevičius – 34, P. Užkuraitis – 19 ir V. Bereiša – 17.

„Paprūdžiai“ – „Jieznas“
Žinodami, jog žaidžia su čempionato autsaideriais, linksmieji „Paprūdžių“ vyrukai aikštėje draugiškai dalinosi minutėmis su visais į rungtynes susirinkusiais komandos žaidėjais. Tačiau rungtynėms einant į pabaigą, o rezultatui vis dar esant apylygiam, kiek surimtėję „Paprūdžių“ žaidėjai rungtynes baigė užtikrintai, „nuskindami“ dar vieną pergalę – 91:83.
Rezultatyviausi žaidėjai:
„Paprūdžiai“ – K. Aldakauskas – 27, K. Abramavičius – 22 ir Ž. Mikušauskas – 19;
„Jieznas“ – E. Petkevičius – 25 ir L. Pempė – 24.

Veiverių „Amberis“ – „Balbieriškis“
Neatleistinai daug metimų iš po krepšio prametę, dar pergalių neiškovoję „Balbieriškio“ žaidėjai nusileido ir varžovams iš Veiverių. Nors pirmus du kėlinius kova vyko gan įnirtingai, po didžiosios pertraukos veiveriškiai „nurūko“ į priekį ir rungtynes laimėjo triuškinamu 24 taškų skirtumu – 87:63.
Rezultatyviausi žaidėjai:
„Amberis“ – V. Mocevičius – 27 ir R. Cerpickas – 22;
„Balbieriškis“ – M. Mulajavas – 21 ir A. Kurapka – 19.

„GSTM“ – „KKSC-94“
Paskutinėse dienos rungtynėse virė kova dėl 6-tosios vietos turnyrinėje lentelėje ir iš dalies dėl silpnesnio varžovo pirmajame atkrintamųjų varžybų etape. Po krepšiu karaliaujančio dvimetrinio 130 kilogramų svorio vidurio puolėjo T. Into ir itin taikliai iš toli atakuojančio D. Bartkaus vedami Gvido Sabeckio teniso mokyklos žaidėjai daug vargo su jaunaisiais oponentais neturėjo. Vienu metu „GSTM“ komandos pranašumas siekė net 18 taškų, bet atkakliai iki pat pabaigos kovęsi „KKSC-94“ žaidėjai galiausiai savo atsilikimą sugebėjo sumažinti iki 7 taškų, bet kovą dėl 6-tosios vietos visgi pralaimėjo rezultatu 93:86.
Rezultatyviausi žaidėjai:
„GSTM“ – D. Bartkus – 39, T. Intas – 15 ir V. Žvirblys – 14;
„KKSC-94“ – A. Marchockis – 22, E. Šerpenskas – 19, A. Tkačiovas – 18.
„Gyvenimo“ informacija

Janinos Leonavičienės nuotraukos

Rubrikoje GKP 2014/2015 m. archyvas. Bookmark the permalink.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *